reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

reklama
ALICJA bez kitu :cool2::laugh2:
ELUSIA no to brawo dla Natalki! a u nas jedzenie (wspólne) warzyw na patelnie podobnie wygląda - Alicja sobie wybiera co chce zjeść a mi ogórki i mafefka zostają :rolleyes2:

elusia,makuc ja mam tak samo - Iś podbiera mi wszystko co lepsze, a zwykłym jedzeniem pogardzi :-p delikatesik jak nic :-D
a już kompletnie przestało ją interesować dzieciowe jedzenie - kaszki, słoiczki itp - bleee, za to wciągnie wszystko co akurat my mamy na talerzach :-p

A nasza to jest w ogóle wybredna. Raz jej pasuje to, raz tamto. Raz woli obiadek robiony, innym razem słoiczkowy. Problem w tym, że nie sposób zgadnąć, na co akurat ma ochotę. Ze słoiczków tylko Gerbera toleruje... Niestety nie przepada za groszkiem, a groszek prawie w każdym obiadku... Z kaszek takich niemowlęcych lubi tylko Bobovity z sokiem malinowym. Innych nie je. Czasem myślę, że osiwieję przy niej. Za to parówkę z szybki zawsze zje...

Ja tez jeszcze słoiczki kupuję i głownie same zupki bo drugie danie to ja już sama gotuję,natomiast jajko to zje ale tylko pół i pół skibki chlebka i nic więcej a jak parówka to cała i skibka też cała wiec nie wiem czemu jajko już nie tak dużo.

no to u nas niestety narodzily sie zle nawyki zywnosciowe, bo mlody chce jesc - bakusie i danio reszta pluje, macie jakis sprawdzony sposob na naprawe dziecka, bo przeglodzenie nic nie daje, marudzi a nawet nie spobuje,
nasze jedzenie traktuje jak zabke, chce, domaga sie by wsadzic lape i rozniesc po pokoju :-(

Jeśli chodzi o poruszony temat Actimela i probiotyków,a także jego skuteczności to spierałbym się czy jest on bardziej skuteczny.Owszem nikt nie kwestionuje obecności obecnych tam kultur bakterii ale sa w za malych ilosciach.Trzeba by wypic o wiele wiecej butelek Actimela niz zaleca to Danone a kuracja bylaby bardzo kosztowna.10 miliardow bakterii stanowi Nasza flore.Zaden probiotyk tego tak na prawde nie zastapi.

marg,a może go oszukaj?Włóż jogurt nat. z owocami i miodem np. do kubeczka od danonków czy Bakusia?
U nas odwrotnie- jadła by wszystko,co w plastikowym pojemniku:-D- śmietany przy niej wyjąć nie mogę,bo jest wrzask i domaganie się:-D
A ja juz spac musze iść,bo nie widze.W poście Makuc zamiast "hippowskie" przeczytłam "hippisowskie":szok::-D:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry