MARGANA no tak bo kuba max 150ml wypije. Taka porcje pije w nocy a w dzien miedzy posilkami to po 50ml. Z tym ze on. Nadal niechetnie inne napoje pije. Jak widzi butle, czy inne kubki to od razu je odpycha.
reklama
MARGANA tak on wyraznie teraz traktuje to jak picie. Tak samo w nocy mysle ze mu zasycha w gardle bo ma chrype i dlatego sie budzi aby popic.
ale jeszcze miesiac temu mleko bylo dla nas posilkami ;-)
BTW ostatnio dorwalam taka tabele zywieniowa co by sprawdzic czy Maciek nie przesadza z piciem mleka i tam okazuje sie ze 3latek powinien pic nawet wiecej mlek niz 2latek ;-)
niemowle do roku moze pic 600-800ml
1-2lat juz mniej ze 500ml
2-3lat ok 300-400ml
3-4lat znow 500ml
samego mleka a poza tym moga byc serki,jogurty itp
ale jeszcze miesiac temu mleko bylo dla nas posilkami ;-)
BTW ostatnio dorwalam taka tabele zywieniowa co by sprawdzic czy Maciek nie przesadza z piciem mleka i tam okazuje sie ze 3latek powinien pic nawet wiecej mlek niz 2latek ;-)
niemowle do roku moze pic 600-800ml
1-2lat juz mniej ze 500ml
2-3lat ok 300-400ml
3-4lat znow 500ml
samego mleka a poza tym moga byc serki,jogurty itp
Ostatnia edycja:
Nimffi u Was wychodzi na to że Kubuś prawie cały dzień i noc pije mleko nie chciałabym tak
Liwia pije 2 razy do dnia rano i na wieczór
jak się w nocy budzi i piszesz że tylko chce popić to zamiast mleka daj herbatki się napić i w tedy w ciągu dnia wypije więcej mleka
Margana Liwia jak już pisałam pije dla razy mleko razem wypija 520ml. pierwsze mleczko pije ok.7.00, ok.8.00 idziemy na moje śniadanko i w tedy daję jej bułkę coś tam poskubie więcej się bawi, następne II śniadanko je między 11.00-12.00 i tu robię jej jajecznicę albo kaszkę z owocami albo naturalny serek wiejski z warzywami albo twarożek z warzywami do tego pieczywo, herbatka
onanana wiesz ja nie mam parcia żeby dawać mleko z kartonu
Liwia dostaje dużo innego nabiału i to jej na razie wystarczy a ty po prosu spróbuj podać
a ja dziś kupiłam dorsza na jutro i się właśnie odmraża ale strasznie intensywnie śmierdzi rybą
Gola ty często kupujesz dorsza ale chyba świeżego też tak cuchnie ;-)

Margana Liwia jak już pisałam pije dla razy mleko razem wypija 520ml. pierwsze mleczko pije ok.7.00, ok.8.00 idziemy na moje śniadanko i w tedy daję jej bułkę coś tam poskubie więcej się bawi, następne II śniadanko je między 11.00-12.00 i tu robię jej jajecznicę albo kaszkę z owocami albo naturalny serek wiejski z warzywami albo twarożek z warzywami do tego pieczywo, herbatka

onanana wiesz ja nie mam parcia żeby dawać mleko z kartonu
Liwia dostaje dużo innego nabiału i to jej na razie wystarczy a ty po prosu spróbuj podać

a ja dziś kupiłam dorsza na jutro i się właśnie odmraża ale strasznie intensywnie śmierdzi rybą

AnnaJ007
Fanka BB :)
Co do MM to u nas już jako posiłek jakiś czas temu odstawiliśmy.Pił tylko na noc i w nocy. Teraz będę się starała odstawić wogóle butelkę i oduczyć picia mleka w nocy.
W ciągu dnia zjada , śniadanko-kanapeczki najczęściej i do tego zaczełam dawać MM do picia ze zwykłego kubka, później zjada owoce lub jogurt, zupka,później przed drzemką trochę mleka z kubka, obiadek, owoce lub jogurt, trochę mleka do picia z kubeczka, na kolację najczęściej kaszka(mleczna lub bez w zależności ile MM wypił).
Po roku dziecko juz potrzebuje ok 300 ml MM-info od lekarki.
Jeśli chodzi o mleko krowie to ja się wstrzymam żeby dawać do picia, ale pewnie za jakiś czas grysik na mleku(krowim albo kozim) zrobię. Onanana myślę że możesz podac małej tylko w ty czasie nie dawaj nic nowego żebyś wiedziała czy mleczko się dobrze przyjęło.
W ciągu dnia zjada , śniadanko-kanapeczki najczęściej i do tego zaczełam dawać MM do picia ze zwykłego kubka, później zjada owoce lub jogurt, zupka,później przed drzemką trochę mleka z kubka, obiadek, owoce lub jogurt, trochę mleka do picia z kubeczka, na kolację najczęściej kaszka(mleczna lub bez w zależności ile MM wypił).
Po roku dziecko juz potrzebuje ok 300 ml MM-info od lekarki.
Jeśli chodzi o mleko krowie to ja się wstrzymam żeby dawać do picia, ale pewnie za jakiś czas grysik na mleku(krowim albo kozim) zrobię. Onanana myślę że możesz podac małej tylko w ty czasie nie dawaj nic nowego żebyś wiedziała czy mleczko się dobrze przyjęło.
mirelka ale on nie chce sokow, wody, ani innych napoi, ani w dzien, ani w nocy - tak juz od wrzesnia od tego czasu co chorowal. tylko MM jest jego piciem. W żadnym kubku nie wypije (mamy z 6 roznych), ani ze slomki. Z butelki wypije ale musze go brac podstepem tak aby jej nie widzial bo wtedy ucieka 
Dzis juz wstal tylko 2 razy w nocy na MM. Wiem ze to okres przejsciowy

Dzis juz wstal tylko 2 razy w nocy na MM. Wiem ze to okres przejsciowy

anus0207
nimfii Moja tez nie pila i przymykalam na to oko,ale jak w laboratorium jej pobierali krew i babka mi pokazal jaka ma gesta krew, to sie przerazilam, to wlasnie z braku plynow w organizmie, od tamtej pory dawalam jej po trochu pic, pije mi z niekapka aventu wode, ale najwiecej na wieczor.
reklama
anus0207
nimfii a butelka po kubus water? u nas zrobila furore, dobre i te minimalne dawki, z czasem zacznie pewnie pic. a Maciek tez tak mial?
Podziel się: