reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie butlą

reklama
Ja Josha karmilam Aptamilem jak skonczylam z cycem. Potem jak skonczyl roczek przeszlismy na Cow & Gate rowniez ze wzgledu na cene. Teraz Mysle ze sprobuje od poczatku Cow & Gate, jak sie nie przyjmie to wtedy sprobuje Aptamila.

My przy Tośce wystartujemy od razu z Aptamilem. Najwyzej po kilku miesiacach przejdziemy na Cow & Gate. Aptamil jest łatwiej przyswajalny. Jesli chodzi o dopajanie latem, to postaraj sie dopajac woda tylko.

Jasne ze butle na wszelki wielki trzeba miec. Jak mi w poprzedniej ciazy mądrze powiedziala lekarka. Karmienie piersia to czasem cięzka praca i trzeba byc przyotowanym na ewentualna porazke, w moim przypadku te słowa sie sprawdzily:sorry2: Dalam rade tylko miesiac a i tak z wielkim bólem (dosłownie).
Takze od miesiaca Olek byl na aptamilu i jest do tej pory, dopajalam woda jak byl malutki i czasem herbatka koperkowa.

chłopców karmiłam piersią dość długo. Konrada prawie 1,5 roku ( już z Adasiem w ciąży byłam, a jeszcze chwilę karmiłam starszego) Adama 10 mies, Jaśka też około 10 mies.
Butelki zawsze się przydadzą, czasem trzeba iść gdzieś bez malucha, a wtedy on będzie najbardziej na świecie głodny;-) poza tym, dla mnie ważne było poczucie, że mogę na trochę zostawić malca pod czyjąś opieką i nie będą mnie wtedy natychmiast wzywać na pomoc. mleczko zostanie w butelce, a ja mogę iść choćby do sklepu (żeby nie zwariować od ciągłego siedzenia w domu)

ja planuję karmić butelką, ale swoim mleczkiem gram na weselach itp. więc mała musi pić z buteki bo nie będę mogła z cycka karmićjak będę grać

Adi to czeka Cie zmudne odciaganie... Jeju jak ja tego nie lubilam... Chyba ze mialam laktator do d***...
Podziwiam ....:-D

W szpitalu jeszcze Hubertowi zaczęli podawać mieszankę,bo nie chciał ssać piersi,potem w domu od razu odciągałam pokarm i podawałam z butelki ,nie chciałam karmić piersią nie wiem czemu chyba to była ta depresja poporodowa,potem odciągacz mi się rozbił bo miałam taki szklany,no i się przemogłam na karmienie piersią i karmiłam tak ok 4,5 miesiąca ponieważ sam pokarm mi się skończył,

Teraz zamierzam od razu karmić piersią ile się da,chodź wątpię aby i tym razem trwało to dłużej niż przedtem ,wszystko się okaże .

Dziewczyny (te co planuja butle) kiedy je sterylizujecie? A smoczki? Bo ja chcialam to zostawic do zrobienia mojemu P i mamie jak bede w szpitalu zeby bylo gotowe jak wrocimy, ale on nie pamieta jak to sie robi a jak tlumacze to wciaz mowi ze sobie poradzi. I teraz nie wiem czy zrobic to sama za jakies 2tyg czy nie? Czy to nadal bedzie sterylne po 2tyg? A moze sama wysterylizowac a po przyjsciu przelac wrzatkiem dla odswierzenia i tyle?

A smoczek bierzecie do szpitala?

reklama
asiunia moze wysterylizuj je teraz czy za tydzien dwa) i niech m sie uczy ;-) to zrobi to pozniej przed waszym wyjsciem ze szpitala drugi raz...
smoka nie biore..ostatnio tez nie mialam..maly ssak dostal go chyba na 3-4 dzien :-)

Do góry