reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

wlasnie z tego powodu miedzy innymi wylądowałam z mała w szpitalu. Takie cos sie dzieje na skutek zarzucenia pokarmu i mimo tego,że dziecko odbije to i tak takie cos moze sie zdarzyc.. mleko tak samo mojej małej tryskało noskiem. Mozesz nosic mała i czekac az sie jej odbije naweet pare razy ale i tak to wiele nie zdziała bo pokarm moze sie cofnąć... U mnie jest juz takich sytuacji coraz mniej od kad mała spi z głową wyzej i wtedy pokarm nie cofnie sie , tylko spływa z powrotem...

reklama
Dziewczyny, bo nie wiem już sama... Krzyś troszkę zaczął rozregulowywać sobie jedzonko... Daję mu 90 ml - opróżnia do końca, zasypia, po czym budzi się np. za pół godziny i jest mega histeria o 15 ml:eek: dopije kilka łyczków i zasypia... Nie wiem, czy to jest normalne? Poza tym przez te jego częste niespanie już sama nie wiem kiedy go karmić :eek: po prostu zgłupiałam... Dzisiaj w dzień śpi niewiele, ma więcej godzin czuwania... może zmęczę go spacerem i wieczorem zaśnie normalnie? Na kolki kupiłam mu Espumisan, dzisiaj będziemy testować (Infacolu nie mieli niestety).

o pieszczoszka dzieki za rade pod materacyk włozyłam juz ksiazki a w dzien kłade ja na kocyku na płasko teraz to zmienie moze to cos da anik moja tez niraz o njawet kilka łyczków robi taka histerie ze szok

elvie na tym mleczku nasza dużo lepiej mniej ulewa i brzuszek nie boli nie napina się i nie ma problemów z kupą. Może to też zasługa bo od wczoraj używamy probiotyków dla niemowląt biogaia i 2 razy dziennie infacol ale jest duża poprawa naprawde

Dzięki za info, kingutek! Super, że Wam pomogło.

Ja zaczęłam młodemu podawać herbatkę hipp pół godziny po jedzeniu i problem kup zniknął, dziecko mi wróciło do normy;-)

Jak radzicie sobie z czkawką?
U nas pojawia się zawsze po jedzeniu... I mam pytanie o mm - Nan Pro 1 podaje się dziecku do którego m-ca życia? 6? Bo z tego co widzę po moim dziecku to jemu 120 ml już podaję, a czasami widzę że i tego mało zaczyna być....

nan pro 1 podaje sie po 6 miesięcu i lepiej nie wprowadzac wczesniej poniewaz jest bardziej tłuste i moze byc zle tolerowane.
my na brzuszek stosujemy kropelki bobotic, nam super pomagają a do tego po kąpieli i karmieniu gdy kłade Kazka spać przytulam do jego brzuszka misia z termoforem.

witam
mam pytanie bo moja mała ma jesc co 3 godziny i to liczyc od zaczniecia kazdego karmienie bo chodzi o to ze ona np, zjadla o 9 pozniej trwa zanim zasnie ok 1,5 h czyli zasnela o 10 30 ,spi z 3 godziny czyli wstanie o 13 30 czyli przerwa w karmieniu jest 4 czasem wiecej , budzic ja juz po tej godzinie spania zeby przerwy w karmieniu byly te 3 godzinne????

reklama
Patina, ja nie budze mojego malego chociaz lakarka stwierdzila ze za malo przybiera na wadze i ze powinien jesc co 3 godziny... ja mysle ze gdyby byl glodny to by sie obudzil. bo tak przewaznie jest - jak jest glodny to sie budzi i zaraz szuka cyca. wydaje mi sie ze skoro tak dobrze i dlugo spi to sie najada dlatego mysle ze nie ma sensu go budzic. takie jest moje zdanie...

Do góry