reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

hm...moja wytrzymała 5h - byłam cały dzień na konferencji - mojego mleka starczyło na dwa karmienia; potem miała dostać sztuczne - nie chciała i nic jej do tego nie przekonało :baffled: - zjadła jak przyjechałam :-( no i odrobiła w nocy...

co dziwniejsze dzień wczesniej udało mi się dwukrotnie nakarmić ją sztucznym :baffled:

cykam się strasznie bo wyjeżdżam na 3 dni - póki co plan jest taki,że w razie czego Piotrek przyjedzie z bąblami do Białegostoku...

reklama
Ja Kubie dałam dzisiaj taką łyżeczkę od herbatki jabłuszka dso spróbowania. Ale mlaskał i tylko pysia otwierał po jeszcze:-). Mam nadzieję, że nic mu nie będzie. Jak będzie OK to będę mu powoli podsuwała coś nowego:tak:

tak jak wcześniej podejrzewałam kaszka ryżowa zapiera troszku małego więc odstawiłam i zobaczę efekt po kleiku kukurydzianym:sorry2:
za to jabłuszko tarte smakowało wyśmienicie:tak: był oczywiście płacz że tak mało:-)

Mamoot ja wprowadziłam jedną butlę miesiąc temu głownie z powodu niskiego przyrostu i za zgodą lekarza...powoli ale to bardzo powoli zacznę wprowadzać dodatkowe posiłki:tak: został mi już tylko miesiąc i wracam do pracy....
raz podałam tarte jabłuszko i dwa razy kaszkę na mleku:tak: i zaczełam uczyć małego pić wodę i na szczęście mu smakuje:tak:

Ostatnia edycja:
Kasiu samą wodę:tak: przegotowaną wodę mineralną:tak: chce go nauczyć pić wodę bo później byłoby mi trudno a wiadomo samych słodkich napojów lepiej nie podawać ze względu na ząbki...
Karol uwielbia wodę mineralną i czasem woli jej się napić niż soku:tak:

Ja Filipowi podałam wczoraj troche kaszki ryzowej z łyzeczki ale pluł!!Miał ją na rzęsach i w nosie:szok::-DJeszcze łyżeczce dajemy spokój:dry:A kleiku też mu po trochu dorzucam do mleczka ale nie widze po tym różnicy w spaniu czy dłuższych przerw w karmieniu:no:

Ja sie zgadzam z Lorcią. Najlepiej podawać samą wodę. Mój Wojtek pił zawsze wszystko bez cukru, i wodę i herbatę. I tak mu zostało :-)

reklama
Ja też się zgadzam z tą wodą i słodyczami bo jak dzieciak za wcześnie zje to potem wybrzydza- niestety są ciotki które kupują czekolady i cukierki i ciężko i m to wytłumaczyć. Ja nawet nie kupuję do domu chipsów ani cukierków ze względu na starszą bo ona się nie mieści w ani trochę w tych siatkach centylowych.

Do góry