reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
Mi się to podoba
moz-screenshot-10.jpg

http://www.smerfland.pl/zdjecia/2709_med.jpg
a jak mało miejsca to
http://www.bobosklep.pl/images/basic_bb_blue.jpg?<osCsid>
to fajne
http://www.bobosklep.pl/kidskit-krzeselko-siedzisko-p-3896.html?<osCsid>

Ostatnia edycja:
Nadia nie chce ostatnio nic jesc!!!
w nocy zje Nutramigen, z rana ok 100 ml a w trakcie dnia dosłownie nic- zebów jednak nie ma , nie wiem, co się dzieje.
Zupki nie smakują jej. Pluje!!! soczki tylko pije i jest OK. zwariować mozna !!!

Z tym jedzeniem to u mnie również dziwnie,mały raz zjada mniej raz więcej i nie wiem o co chodzi,mamy dwie białe kreski na dziąśle ale pediatra nam ostatnio powiedział,że do ząbków to jeszcze troche więc już sama nie wiem:baffled:
Karmie go teraz co 4 godziny ale dużo mi nadal ulewa i czasem nie zje porcji ,ostatnio znowu myśle czy to czasem ten odżwiernik nie zarasta i od razu się boję:-(Chyba poproszę o skierowanie na usg brzuszka na następnej wizycie...
Ostatnio mu podałam trochę marchewki i po dwóch dniach wyszło trochę krostek na twarzy i nóżkach,czyli marchewka go uczula:szok:
No i kupy robi mi 4-5 razy dziennie,moja mama mówi,że to ewidentnie na zęby.

A i jeszcze coś ten sinlac od którego miesiąca można wprowadzać i czy można podać z butelki??

Ostatnia edycja:
No i kupy robi mi 4-5 razy dziennie,moja mama mówi,że to ewidentnie na zęby.

A i jeszcze coś ten sinlac od którego miesiąca można wprowadzać i czy można podać z butelki??

Antoś tez robi 3 - 4 kupki i niektóre dość rzadkawe.
sinlac_big.jpg
Sinlac
odpowiednie_dla.gif

• zdrowe niemowleta od 5. miesiąca zycia
  • zdrowe niemowleta od 5. miesiąca zycia, u których istnieje podwyzszone ryzyko wystąpienia reakcji alergicznych (np. w najblizszej rodzinie wystepują przypadki alergii)
  • niemowleta od 5. miesiąca zycia z objawami alergii pokarmowej na bialko mleka krowiego i/lub bialko soi
  • niemowleta od 5. miesiąca zycia oraz starsze dzieci i dorośli, którzy stosują diete bezglutenową
charakterystyka.gif

• bezglutenowy produkt zbozowy
  • nie zawiera bialek mleka krowiego i bialka sojowego
  • Źródlem bialka o bardzo wysokiej wartości biologicznej jest hydrolizowana mąka ryzowa oraz mąka chleba świetojanskiego
  • nie zawiera laktozy
  • wzbogacony w zelazo, które jest potrzebne do budowy komórek krwi
  • wzbogacony w jod, który wspomaga prawidlowy rozwój fizyczny i psychiczny niemowlecia
  • wzbogacony w wapn i witamine D - zapewnia prawidlową budowe kości i zebów
  • wzbogacony w mikroelementy i w 12 witamin niezbednych do prawidlowego rozwoju dziecka
  • nie wymaga gotowania
wskazania.gif

• stanowi pelnowartościowy, samodzielny posilek
  • stosowany w alergii na bialko mleka krowiego i/lub bialko soi - jako uzupelnienie karmienia naturalnego lub preparatami mlekozastepczymi
  • stosowany przy zapobieganiu alergii na bialko mleka krowiego
  • stosowany w diecie bezglutenowej (celiakia)
  • stosowany w nietolerancji laktozy (np. po biegunkach)
wazne.gif

• Uwaga! Do odmierzania mleka używaj zawsze miarki z danego opakowania
  • przy przygotowywaniu nie dodawac mleka ani preparatów mlekozastepczych

reklama
Do góry