wiem Joas Marysia w ogóle nie jadła słoików bo ja uczulały, tylko warzywka i owoce ze sklepu ekologicznego.
Zobaczymy jak bedzie na tej nutrze na razie je ładnie przespał dzis nocke super. O 1 zjadł 170 z kleikiem ryżowym i w nocy pil wodę następny posilek zjadł o 7.30 100 wciagnał za jednym zamachem a po godzinie dojadł 55 ml wiec rano ładnie zaliczone 155 ml. Wczoraj jadł już super (130 z kleikiem, 120, 140, 160 z kleikiem, 170 z kleikiem) - razem 720 czyli o 50 ml lepiej niź wczoraj.
Ale za to ma katar i dałam mu herbatke na przeziębienie (liśc mieety pieprzowej, anyż, tymianek) i Cebion i wysypka zamiast złazić taka jakby lekko zaogniona. Kurna nawet leczyć sie go nie da .... No nic dziś sie obędziemy bez cebionu i herbatki. Mama ma mi przywieśc lampe to będe go naświetlać (coś takiego jak Bioptron), na pewno to zdrowsze i obędzie sie bez wysypek. Od razu ponaswietlam noge i Marysie......
PS. Joas nie zgodze sie z toba, Pepti to hydrolizat serwatki a Nutramigen kazeiny, jak dziecko jest uczulone na kazeine to pepti je będzie uczulało. Pewnie masz racje ze lepiej poczekać z wprowadzaniem szczegolnie po tej infekcji gdzie widze że teraz go wszystko uczula bo pewnie jelita zniszczone. Na pewno na zioła ma juz uczuleniw wiec u nas odpadaja. Na dynie nie reagował, wiec mysle że nie będzie uczulony jak Marysia na wszystko! trzeba po prostu powolutku próbować. jak mu dam jak bedzie miał 5 meisięcy i nie zareauje uczuleniem to znaczy ze moge próbowac dalej. Powolutku, powolutku i sie uda.