reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

A ja ostatnio gdzieś czytałam ..tylko nie pamietam gdzie że dziecko owszem ma pic ale nie wolno przesadzać ...idę poszukac gdzie ja to czytałam
O ile się nie mylę, to jest w schemacie żywienia... I tam jest, że dziecko 6 miesięczne powinno wypijać do 150ml dziennie, nie więcej... Tak mi się wydaje, postaram się sprawdzić...

reklama
Znalazłam, chociaż jest tu o soczkach, a nie herbatkach...

Załączniki

• wprowadzanie_jedzonka.jpg
    wprowadzanie_jedzonka.jpg
    330,8 KB · Wyświetleń: 51
ja gdzies czytalam ze jak pije srednio np 180ml mleczka to tez 180ml dziennie "powinno" wypic innych plynow...

Kuba wypija mniej więcej 2 x po ok 150 i czasami jeszcze nad ranem wypije. Nawet nie wedziałam, że śa jakieś normy. Fakt u nas w domku ciepło to i pewnie przez to pić mu się chce

Moja anty-butelkowa córcia dała się przekonac do butli, bo dawałam jej do gryzienia :sorry2: no i bywaja dni, że wypija 90-100 ml wody :-) a wczoraj kupilismy niekapek i będziemy próbować, czy kubek załapie ;-)

Moja Ola cyca pije a poza tym to prawie wcale nie pije. Czasem się zdarzy że wypije 50ml ale to rzadkość. Tak to tylko cyc do picia.

reklama
Do góry