reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Agusia, ja na razie odstawiłam czekoladę, orzechy, cytrusy i mleko. Nic nie zeszło.:baffled:

Moniczko ja jak odstawiłam te wszystkie rzeczy które przypuszczałam że go uczulają to smarowałam mu zmiany na skórze maścią robioną na receptę i oczywiście Zyrtec do tego. Bo samo nie chciało zniknąć. Szybko zeszło. I teraz od trzech dni zaczęłam dawać joguty i wysypka się pojawiła ponownie więc na pewno nabiał:-( A jak to wyleczę to za kilka dni wprowadzę czekoladę i zobaczę czy to też uczuli

reklama
Ja tez co jakis czas daje małej pół żółtka :tak:

a mój niejadek wsunął wczoraj 130 ml sinlacku z sokiem malinowym :szok::szok::szok: musiałam jej 2 razy dorabiać :tak: a po 1,5 godzinie cyca jeszcze pociągnęła :szok: a wcześniej to jej wcisnęłam z 40 ml i to był sukces :sorry2:
nie wiem jaki jeszcze sok małej dawać (tzn. dodawać, bo soków nie pije tylko wodę ;-)). Teściówka ma jeszcze z porzeczek, wiśni, śliwki chyba i truskawkowy :dry:

Bbakania-jesli np chodzi o mrozonki ze sklepu to tez sa zdrowe,ale tylko takie,ktore sa bez dodatkow np.smietany-samo warzywko.No i nie moga byc posklejane w grudy,bo to znaczy,ze byly rozmrozone i zamrozone ponownie lub zle przechowywane.
A przed podaniem polowy zoltka trzeba jajko gotowac 10 minut:-)

Bbakania, ja tez myślę, że mrożonki są dobre.
A pół żółtka daję rozgniecione widelcem do obiadku.

Agusia
, nie chcę zapeszać z tym uczuleniem, ale coś się zmieniają te czerwone plamy - jest ich mniej i są mniej suche. A maść tez mamy robiona na receptę.
Kiepsko, że u Kacperka to nabiał, ale najważniejsze to znac alergen. Z resztą często z czasem takie uczulenia mijają.

Agusia, nie chcę zapeszać z tym uczuleniem, ale coś się zmieniają te czerwone plamy - jest ich mniej i są mniej suche. A maść tez mamy robiona na receptę.
Kiepsko, że u Kacperka to nabiał, ale najważniejsze to znac alergen. Z resztą często z czasem takie uczulenia mijają.

Mam nadzieję zę to uczulenie z czasem minie. Bo ciężko wytłumaczyć Kacprowi że nie może mleka czy jogurtów za którymi przepada. I jak tylko zaczyna wszystko zanikać to upomina się:-(

Filip często ma atopowe zmiany ale tylko na buzce, i jak coś wprowadzam i jak jest tylko na pepti to też,sama już nie wiem,ile my już razy zaczynaliśmy od początku!!:no:
Cały czas podaje mu zyrtec i jak zmiany wyjdą smaruje je raz elocomem,na drugi dzień znikają:baffled:
Już sama nie wiem co ja mam synowi dawać,czyżby na wszystko był uczulony:confused:

Agusia, no właśnie o tym myślałam, że jak to dziecku wytłumaczyć, że czegoś nie wolno mu jeść. Szczególnie, że Wojtek tak bardzo lubi jeść.
Mam nadzieję, że jednak Kacperkowi z wiekiem to minie.

Julcia
, to u Was niewesoło w tym uczuleniem.:baffled:

reklama
Do góry