reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

reklama
Asia, ja zapłaciłam 8,50. W opakowaniu były dwa za 17zł, ale pani była tak dobra, że "rozczłonkowała" komplecik i sprzedała jeden (w sklepiku na Słonecznej, za Zenitem, jak sie idzie w stronę Tesco)

czyli dziewczyny lepiej odciągnięte mleczko z kubka niekapka podawać?Wtedy w ogłóle nie ma wyslłku przy piciu i może piersi nie chciec... czy sie myle?

u nas nie ma problemu z piciem i z piersi i z butelki, pod warunkiem, ze ja tej butelki nie podaję, bo wtedy wiadomo mala wybiera piers i starsznie sie wije i wypluwa smoczek, jeszcze nikt kto ją pilnowal, nie marudzil, ze mała nie chciała jeść z butelki, jak jest głodna, to zje z wszystkiego. A z niekapka jeszcze nie próbowalam

do dziewczyn karmiacych piersia: na ile przed pojsciem do pracy przechodzicie na butelke??? ja bym chciala jeszcze karmic jak wroce do pracy przed wyjsciem i jak wroce - byc mama karmiaca - bym godzine wczesniej z pracy wychodzila, oczywiscie to nie jedyny powod, takze dla dobra malucha:))))
Ja planuje wrocic od stycznia i mysle nad przejsciem na butelke od grudnia a od polowy grudnia juz zeby opiekunka przychodzila...

jak to u Was wyglada???

chyba sobie ten niekapek tez kupie:))

Noemi przed wczoraj lizala pierwszy raz jabluszko...i bardzo jej smakowalo...nawet sie nie skwasila...
A w czoraj chcialam jej kupic jabluszko w sloiczku ale niestety samego jablka nie bylo...Ale wybor w jedzonku od 4 miesiaca jest niesaamowity..ale bedzie maila niedlugo moja zaba uczte...  ;D  ;D  ;D

Ania76 pisze:
do dziewczyn karmiacych piersia: na ile przed pojsciem do pracy przechodzicie na butelke??? ja bym chciala jeszcze karmic jak wroce do pracy przed wyjsciem i jak wroce - byc mama karmiaca - bym godzine wczesniej z pracy wychodzila, oczywiscie to nie jedyny powod, takze dla dobra malucha:))))
Ja planuje wrocic od stycznia i mysle nad przejsciem na butelke od grudnia a od polowy grudnia juz zeby opiekunka przychodzila...

jak to u Was wyglada???

chyba sobie ten niekapek tez kupie:))

Aniu, ja już 2 października wracam do pracy i plan mam taki. Przyzwyczaiłam, nauczyłam Mikusia pić z butelki. W czasie mojej nieobecności Miki będzie dostawał moje odciągnięte mleczko z butelki. Ja z pracy będę wracać po 14.00. Raniutko przed wyjściem będzie pierś i po powrocie z pracy do wieczora i w nocy. Myslę, że te 3 karmienia z butelki jakoś zniesie... A jak skończy odpowiedni wiek/miesiąc to dojdą deserki i nne pyszności ze słoiczka.

reklama
a my jak wczoraj byłyśmy z Oliwka u lekarza to powiedziała żeby nie dawac soku jabłkowego tylko lepiej marchewkowy i nie ma znaczenia czy kupny czy robiony

Do góry