reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

Wieczorem zjadła pierś o 18, potem o 20 kaszkę na 150 ml i spała do 5, nie wiem czy to wpływ ilości kaszki ale dziś spróbujemy żeby zjadła tyle samo.

karolina, a może Hipp HA albo Enfamil hA bo ten Bebilon nie ma tych prebiotyków i probiotyków,

reklama
Asia może być. Hipp ma te probiotyki a dodatkowo oprócz omego 3 jeszcze omega 6 (czymkolwiek jest omega 6:-D ale więcej to więcej) skoro różnią się tylko składnikami dodatkowymi to im więcej tym lepiej chyba. Enfamil ma tylko omega 3 i 6 nie ma probiotyków i prebiotyków (z tego co na szybko zobaczyłam)

Ok super tylko znów się boje, że kupię puchę za 50 zł i okaże się, że ją uczuła, ale HA to Ha chyba. Teściowa mówiła, żeby kupić Hippa jak ma więcej składników. No tego beblionu mam malą puchę więc zejdzie w tydzień i kupię Hippa.

karolina, my już robimy z Aią machnion;-) ja jej śle mą puchę wielką, a ona mi kaszki którymi Manita wzgardziła bo nie słodkie.

Wczoraj zjadła "na papieżu" kaszkę na 180 ml mm i tylko jedna pobudka w nocy:-) Za to w dzień był cyc ale i tak zmierzamy ku dobremu.

coś w tym jest bo młody wczoraj wciągnął kaszkę i padł a ostatnio przez zęby głoduje a starsza z wrażenia po białym dymie bez cyrku poszła spać co ostatnio nie ma miejsce :-D
tak polecałam, że mleko hipp w auchanie najtańsze w naszym mieście (ok 10 zł róznica potrafi być na puszce) i słoiczki również a tu mąż dzwoni że nic hippa nie ma bo sklep nie może dogadać się co do ceny, no za tanio było ewidentnie :angry:

reklama
Znaczy się cud? :-D Jak go będą beatyfikowali to możesz podać :-D:-D.

Dobre dobre :-D

Kurcze wy tu o przechodzeniu na mm piszecie, a ja jak myślę o odstawianiu Tymka od piersi to mnie coś wzdryga. Strasznie to lubię i ciężko mi będzie go odstawić. Dlatego my w dziennym menu mamy tylko obiadek i kaszkę na podwieczorek + jakieś jabłko lub banan. Niewiele tego, ale na wadze mi przybiera ostatnio jak szalony. Waży teraz jakieś 8700g. W nocy jest sporo karmień, a właściwie to nie tyle karmienia co cyc na uśpienie po przebudzeniu, bo często takie jedzenie trwa "chwilę". Zresztą on mi się ostatnio w nocy budzi i nie to że się kręci i marudzi, ale zaczyna płakać i momentalnie przestaje przy cycu. Nie wyobrażam sobie w środku nocy zostawiać go takiego płaczącego w łóżeczku, lecieć do kuchni i nieprzytomna szykować mleko. Ja go karmię często prawie nieświadomie i mechanicznie ;-) a potem się przebudzam i zastanawiam się kiedy go do łóżeczka odłożyłam :-D i mimo tych kilku nocnych pobudek nadal nie wyobrażam sobie przejścia na mm. Trochę to upierdliwie gdy chce się gdzieś wyjść wyjść wieczorem. Za 3 tygodnie mamy wesele naszych przyjaciół i już mnie brzuch boli na samą myśl o tym że mam go na noc z moją mamą zostawić. A wcześniej wieczór panieński i też nie wiem jak to zrobię.

A mam jeszcze pytanie do dziewczyn które karmią tylko rano i wieczorem piersią. Nie brakuj Wam mleka?? Bo ja to się boję, że jak on przestanie mi w dzień cyca jeść to będzie równoznaczne z końcem cycowania w ogóle. Ehhh no ciężko mi z tym wszystkim. To zdecydowanie jeszcze nie jest mój czas na odstawianie.

Do góry