reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

Ja jem prawie wszystko. Co prawda kapusta raczej w grę nie wchodzi (po spróbowanej przeze mnie odrobinie i pierogu Jeremi miał zielonkawą kupkę - a może to normalne?) I dziecię jest raczej spokojne.. Co prawda nie śpi mi prawie wcale w ciągu dnia. Nawet na spacerze nie usypia:baffled: Moze to z powodu czarnej herbaty, którą uwielbiam? Ale ograniczam ją do 1 dziennie. Niestety jak będę tak wcinać jak obecnie to nie schudnę, a zacznę tyć. Muszę z tym skończyć!

reklama
dziewczyny a czy wasze maluchy usypiają przy cycku?? bo mój tak i ja się zastanawiam jak ja go potem tego oduczę bo chciała bym karmić tak do 6 m-cy ale już się tym zaczynam stresować

Ja jem prawie wszystko. Co prawda kapusta raczej w grę nie wchodzi (po spróbowanej przeze mnie odrobinie i pierogu Jeremi miał zielonkawą kupkę - a może to normalne?) I dziecię jest raczej spokojne.. Co prawda nie śpi mi prawie wcale w ciągu dnia. Nawet na spacerze nie usypia:baffled: Moze to z powodu czarnej herbaty, którą uwielbiam? Ale ograniczam ją do 1 dziennie. Niestety jak będę tak wcinać jak obecnie to nie schudnę, a zacznę tyć. Muszę z tym skończyć!

Moze po prostu tak ma ;-) a jak spi w nocy? jedna herbata raczej nie zaszkodzi ( choc ja nie pije jej wogole, wlasnie zeby dziecko nie bylo rozbudzone, ale to tylko takie moje widzimisie ;-):-D). No i ja tez chyba nie schudne, a zaczne tyc :baffled:

dziewczyny a czy wasze maluchy usypiają przy cycku?? bo mój tak i ja się zastanawiam jak ja go potem tego oduczę bo chciała bym karmić tak do 6 m-cy ale już się tym zaczynam stresować

Po prostu zamiast cycka dostanie butle do spania ;-)

A co do tego zasypiania przy cycku to juz wiem czemu moja sie krztusi przy jedzeniu. Wyczytalam, ze nie wolno dziecku pozwalac zasypiac przy piersi, bo jak spi to tez czasem "wlacza" mu sie odruch ssania, ale juz tego pokarmu nie lyka. I wtedy bardzo latwo o zakrztuszenie, co oczywiscie jest bardzo grozne. No i staram sie mloda nie usypiac w ten sposob ale to sie nie da :sorry2:

Kamcia - Ty pisalas chyba ze odparzylas sobie od wkladek brodawki?? Mozesz napisac jak to wygladalo u Ciebie??
tak to ja...
a wyglśdało to paskudnie...:baffled:
miałam dookoła sutka takie małe krosteczki czerwone i w sumie to była prawie jedna na drugiej.... i tak pawie do samego końca brodawki tyko mała otoczka została w normlnym stanie....
ale zstsowałam sposób jak na pupę dziecka.. czyli wycieranie do sucha po każdym karmieniu i wietrzenie piersii zeszło...
chciałam smarować beanthenem ale strasznie bolało później mycie piersi od maści więc nie smarowałam

tak to ja...
a wyglśdało to paskudnie...:baffled:
miałam dookoła sutka takie małe krosteczki czerwone i w sumie to była prawie jedna na drugiej.... i tak pawie do samego końca brodawki tyko mała otoczka została w normlnym stanie....
ale zstsowałam sposób jak na pupę dziecka.. czyli wycieranie do sucha po każdym karmieniu i wietrzenie piersii zeszło...
chciałam smarować beanthenem ale strasznie bolało później mycie piersi od maści więc nie smarowałam
a czemu myłaś po bepanthenie??
dziewczyny które są cały czas głodne JESTEM Z WAMI też jak tak dalej pójdzie to się będę toczyć a jadła bym cały czas:-(

reklama
Do góry