u mnie 30-40 maxno i ja dzis sicagalam pokarm sposobem 7 5 3 no i wyszło 60 :/ eh za 2h nasteone sciaganie ... trzeba pobudzic mleko do dzialania ... ;]

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u mnie 30-40 maxno i ja dzis sicagalam pokarm sposobem 7 5 3 no i wyszło 60 :/ eh za 2h nasteone sciaganie ... trzeba pobudzic mleko do dzialania ... ;]
nati im wiecej dokarmiasz sztucznym tym mniej masz wlasnej produkcji. moze to chwilowy kryzys laktacyjny. wytrwaj bez dokarmiania - spróbuj!
mnie tez sutki po laktatorze bolaWczoraj pierwszy raz ściągnęłam pokarm i dzisiaj jest go jakby więcej. Pobudziłam trochę laktacę, ale strasznie mnie piersi is sutki bolą i jak karmiłam małą, to bolało![]()
kurcze dziewczyny wiecie co jak tak sobie was czytam to nie przypuszczalam,ze tyle z nas bedzie mialo tyle roznych problemow z karieniem itp....tak sie wydawalo, ze to takie naturalne i w ogole i wiadomo czasem sa jakies problemy ale ja tu widze, ze rzadko ktora, ktora w ogole jeszcze karmi nie ma z tym problemow....w kazdym razie podziwiam wszystkie za wytrwalosc....![]()
ja tez ostatnio sie zastanawialam dlaczego tak wielu dziewczynom nie wychodzi karmienie ? wiem ze przy pierwszym dziecku jest wiecej nerwow i to pewnie dlatego chociaz ja moich poczatkow z Zuzia tez nie wspominam zle
staram sie poprostu karmic i nie zastanawiam sie zbytnio czy mam wystarczajaco duzo pokarmu karmie z obu piersi w trakcie karmienia chyba ze Helenka juz nie chce i mysle ze to ok
to ze piersi sa miekkie o niczym nie swiadczy bo pokarm jak ustabilizuje sie laktacja wytwarza sie na biezaco
jak sciagniecie pokarm to przy nastepnym karmieniu moze byc troche mniej ale to szybko sie wyrownuje
kiedys ktoras z was pisala ze boi sie dawac obie piersi przy jednym karmieniu bo nie starczy potem mleka ja potrafie miec dwa wyplywy pokarmu podczas jednego karmienia naprawde nie ma sie czego bac;-)
mnie tez sutki po laktatorze bola( tak, ze odecciewa mi sie karmic. ja zaczelam odcigac bo w ten weekand na zajecia ide na uczeknie
a ty kiedy?
ja tez ostatnio sie zastanawialam dlaczego tak wielu dziewczynom nie wychodzi karmienie ? wiem ze przy pierwszym dziecku jest wiecej nerwow i to pewnie dlatego chociaz ja moich poczatkow z Zuzia tez nie wspominam zle
staram sie poprostu karmic i nie zastanawiam sie zbytnio czy mam wystarczajaco duzo pokarmu karmie z obu piersi w trakcie karmienia chyba ze Helenka juz nie chce i mysle ze to ok
to ze piersi sa miekkie o niczym nie swiadczy bo pokarm jak ustabilizuje sie laktacja wytwarza sie na biezaco
jak sciagniecie pokarm to przy nastepnym karmieniu moze byc troche mniej ale to szybko sie wyrownuje
kiedys ktoras z was pisala ze boi sie dawac obie piersi przy jednym karmieniu bo nie starczy potem mleka ja potrafie miec dwa wyplywy pokarmu podczas jednego karmienia naprawde nie ma sie czego bac;-)