reklama

Karmienie

Kasia, dokładnie takie :) Raz mi się nawet taką kupą dostało bo "wyprysnęła" zanim pamperka podłożyłam:)
Bąblik, ja nie jem bo mój jest narażony na alergię... 2 tygodnie temu przestałam lać mleko do kawy bo mały dostał wyspki...ehhhh.

reklama
a u nas nie ma kolek ale są za to wzdęcia i piardy i kupa co chwila
mała tak się wigina czasem żeby piardnąć że szok ale jak już walnie to jest wszystko ok
wczoraj walczyłam z nią prawie 4 h usypiała tylko na 20 min i na nowo płacz wykręcanie i piard lub kupa
ja już czasmi nie wiem od czego jem już same gotowane mięso z marchewką na śniadanie i kolacje 2 kawałki chleba z wędliną ogórkiem lub pomidorem :no:

Moja miała to samo i lekarz kazał mi odstawić nabiał całkowicie i... od razu jest lepiej. Mała się tak nie pręży przy kupce tylko robi skupioną minkę i bach :-) Fakt, że to uciążliwe dla mamy, bo nawet masła jeść nie można, ale przynajmniej dzidzia się tak nie męczy.

Ja podczytuję Was od długiego czasu, ale jakoś nigdy nie składa się żeby coś napisać :-)

a u nas nie ma kolek ale są za to wzdęcia i piardy i kupa co chwila
mała tak się wigina czasem żeby piardnąć że szok ale jak już walnie to jest wszystko ok
wczoraj walczyłam z nią prawie 4 h usypiała tylko na 20 min i na nowo płacz wykręcanie i piard lub kupa
ja już czasmi nie wiem od czego jem już same gotowane mięso z marchewką na śniadanie i kolacje 2 kawałki chleba z wędliną ogórkiem lub pomidorem :no:

siula u nas to samo :( zero nabiału, nawet nie jem biszkoptów, bo tam tez ukryte mleko :( w ogóle teraz mam wrażenie że w sklepie tylko etykiety czytam :(

po ogórku też były rewolucje:dry:, pomidory na razie w puszce jadłam i było ok, ale boję się jeść je częściej

też jem w kółko to samo :wściekła/y: ale ja jestem alergikiem i jet za duże ryzyko, że mały też będzie więc raczej nie mogę sibie na nim "testów" urządzać:no:

ja jem pomidory od samego początku, świeże i z puszki w różnych formach, ogórki świeże od jakiegoś czasu też i nie zauważyłam żeby coś było nie tak choć parę razy zdarzył nam się straszny płacz jakby bólowy ale to raczej po czymś innym (obstawiam grillowaną cukinię)

U nas po pomidorze była wysypka i kupa z brązowym śluzem.

Zaza mój mąż jest alergikiem ( alergia na białko i jaja), Marcel też. Lałam trochę mleka do kawy, ale jak małego zaczęło wysypywać jakieś 3 tygodnie temu to przestałam. Ale krostki i tak wyskakują....
Znalazłam taka stronkę i mam zamiar z niej korzystać:) Może i tobie się przyda:
http://dietabezmleczna.blogspot.com/2012/02/muffinki-bez-jaj-i-mleka-krowiego.html

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry