reklama

Karmienie

Monisia też tak ma, że płacze przy piersi czasem. Jak płacze na początku, to z rozdrażnienia głodem (skarży się, że tak długo czekała ;P), jak w trakcie wypluwa i kwęka to chce, żebym ją odbiła, a jak zaczyna rzadko przełykać (po 10 minutach już mie słabo i wolno mleko z piersi leci :-() to wtedy aż piszczy! znaczy skarży się, że nie leci. Niestety coraz częściej muszę butlą dokarmiać, bo mam coraz mniej pokarmu... i Monika się denerwuje, bo possie normalnie chwilkę, a potem prawie nic nie leci. Albo ona już się budzi a cycki się nie zdążyły napełnić i znów po 5 min krzyk, że nie leci... A od 16 do 19 to w ogóle najczęściej jest co chwila wiszenie przy cycku...
A w ogóle to lewego cycka nie lubi i zawsze się wścieka i na początku i jak już mniej leci...

reklama
moja płakała strasznie ostatnio przy jedzeniu, zmieniłam mleko na NAN i kupiłam tą butlę co polecałyście dr. browns czekam aż poczta dostarczy :), jak narazie po NAN jest oki, mała już nie płacze mi tak przy jedzeniu ale wydaje mi się że za mocny ma przepływ pokarmu w tej butli tommee tippee

Alijenka w tych butelkach TT jest taki odpowietrznik, naciskałaś go tak aby powietrze przechodziło?
Moja mała się strasznie zachłystała ( też myślałyśmy z mamą że za mocny przepływ ma ta butla) ale po tak jakby otworzeniu go znacznie mniej się zachłysa.
Znajduje się on na smoczku.

w moim przypadku odbijanie nic nie daje najczesciej wydaje mi się że denerwuje się bo za mało leci ale czasem jak przełoże ją na druga piers to dalej płacze zaczyna mnie drażnic to karmienie piersią bo u nas popłudniami przy każdym karmieniu jest płacz

Rysica u nas jest bardzo podobnie, młody ostatnio tak ze dwa razy dziennie ma akcję płakania przy cycku. I dzisiaj zaczęłam się zastanawiać, czy to nie dlatego że mam za mało pokarmu :-( Chociaż z drugiej strony widzę że ma to mleko w buzi, a jak mu daję butelkę ze sztucznym, to też nie chce i płacze... Zaczęłam snuć wizje, że może on się wkurza, bo chce tylko sobie possać pierś i się uspokoić, a mu mleko leci :sorry2: Głupieję już od snucia domysłów... Najlepiej wchodzi mu moje mleko podawane w butelce, tego nigdy nie odmówi i nie płacze...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry