reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmimy...

Darinia, co do zmniejszonej ilości mleka, to jak już na pisałam właśnie tak się u nas dzieje... dostaje rano, potem koło 18 i 20... a i w nocy karmienie cycusiem:tak:
A Jola słabo zjada ostatnio chlebek, ale dzisiaj spróbowała serka... i chciała więcej... najlepiej jednak jej smakuje kisielek:-)

reklama
u nas też mleko z kaszką rano i wieczorem a tak wszytko co się da oczywiście w granicach rozsądku ( Zuzia już wie że niebieskie opakowanie na stole to są wafelki od prababci i zjada w papierku ):-D

Moje dziecko wypięło sie na zupki. Niechęć okazywał już wcześniej, a teraz to juz zupełna klapa, nie weźmie do ust. Natomiast to, co jest na naszych talerzach, jest super. Wczoraj wciągał w mężem ziemniaki odgrzewane na cebulce, z mięskiem. No pyszne, w sam raz dla alergicznego niemowlaka :baffled: Dzis zaserwowałam ryż z jabłkami, to tak sie rozryczał po pierwszej łyżce że go nie mogłam uspokoić :dry: Ma byc męskie żarcie i koniec. Tylko jakie ja mu dam męskie żarcie jak on mało co może :confused:
Jak Wy robicie pulpety? Giza, poratuj!

Remeny, ja mielę mięso, albo rozdrabniam w takiej przystawce do blendera do rozdrabniania. Do tego trochę bułki tartej namoczonej w wodzie. I ja daję całe jajko, bo Milenka nie jest na to uczulona. Do tego wrzucam trochę natki pietruszki, albo koperku, majeranek, odrobinę cebulki, a czasami też troszkę czosnku. Ale to kawałeczek ząbka. Robię kuleczki (jak bardzo sie kleją do rąk, to pomagam sobie mąką) i wrzucam do wrzątku. A do wody dla smaku też coś tam wrzucam i taki sosik się z tego robi. Na początku to cebulę i czosnek dawałam tylko do wody, a nie do mięsa.

Remeny, ja mielę mięso, albo rozdrabniam w takiej przystawce do blendera do rozdrabniania. Do tego trochę bułki tartej namoczonej w wodzie. I ja daję całe jajko, bo Milenka nie jest na to uczulona. Do tego wrzucam trochę natki pietruszki, albo koperku, majeranek, odrobinę cebulki, a czasami też troszkę czosnku. Ale to kawałeczek ząbka. Robię kuleczki (jak bardzo sie kleją do rąk, to pomagam sobie mąką) i wrzucam do wrzątku. A do wody dla smaku też coś tam wrzucam i taki sosik się z tego robi. Na początku to cebulę i czosnek dawałam tylko do wody, a nie do mięsa.

mniaaam mniaam chyba wiem co moja rodzinka na obiad dostanie w sobote :-D

Pytanie dla mam szczesciar ktorych maluchy przesypiaja cale noce: jaki dajecie ostatni posilek przed snem?! My mleczko i ja chce sprobowac z kaszka ale maz drogi uwaza ze to nie ma znaczenia...:confused:

MrsF-trudno mi jest powiedziec bo Kaya przesypia cale nocki od 3 tyg choc faktem jest ze ostatni posilek dostaje o 23.30 za to spi do 11ej Mloda jedzie na Sma 2 , 4 hungrier babies ale nie wiem czy to ma jakies znaczenie bo podaje jej ta mieszanke juz od 2 miesiecy.Moze sama musiala do tego dojrzec.Wiem ze dziewczyny zageszczaja mleko kleikiem ryzowym lub kaszka manna.
Kiedys mi któras pisala do gotujacej wody(100ml) wsypujesz 2 lyzeczki kaszki mannej ciagle mieszajac(przez 3 min) pozniej dolewasz do butelki z mlekiem mod.i mieszasz.Musisz kupic tylko smoczek z wieksza dziurka chyba 3przeplywowy o ile dobrze pamietam.
Spróbuj kilka dni wtedy bedziesz wiedziala czy ta sztuczka dziala na MrF Juniora

Ostatnia edycja:
Pytanie dla mam szczesciar ktorych maluchy przesypiaja cale noce: jaki dajecie ostatni posilek przed snem?! My mleczko i ja chce sprobowac z kaszka ale maz drogi uwaza ze to nie ma znaczenia...:confused:
ja daje akszke na wieczór i potem przed apniem cyca ale to nic nie daje i tak sie budzi:dry:

reklama
MrsF ja daję kaszkę około 18 a potem przed spaniem cyc :tak: czyli tak jak Mrówa. Kaszka jest dużo bardziej syta niż mleczko :tak: