reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kiedy miesiączka po porodzie ?

Jeśli chodzi o mnie to jestem niespełna 8 tygodni po porodzie. Mój połóg zakończył się bardzo szybko bo już w drugim tygodniu po porodzie nic ze mnie nie "leciało". A 3 dni temu dostałam pierwszy normalny okres. Nic przed nim na to nie wskazywało mimo ze przed ciążą moje miesiączki to był koszmar, ból nie do opisania, aż mdlałam. Więc mogę z całą pewnością stwierdzić że mój okres zmienił się na lepsze pod względem tego że nie boli, ale za to jest mega obfity... leje się jak z kranu. Chociaż dzisiaj w 4 dniu już jest lepiej.
nie martw się trochę potrwa zanim twój okres się unormuje , u mnie co miesiąc było inaczej , raz ciekło tak że bałam się wyjść z domu żeby nie przeciekła mi podpaska bo lało się jak z kranu , innym razem przez kilka dni sączyło się ze mnie i tyle ,raz boli raz nie ,

reklama
Witajcie,

czy ktoś z was wie kiedy powinien wystąpić okres po porodzie?

Ja karmię piersią w nocy w dzień dokarmiam mieszanką od 3 dni, jestem 4 tygodnie po porodzie , cały czas plamiłam na brązowo a dzisiaj mnie boli brzuch i wystapiła czerwona krew jak przy okresie. Czy mozliwe ze to juz okres?

no wiem czekam do 6go tygodnia, tylko pytam was bo z tego co wiem swieża krew nie powinna występować juz w tym czasie po porodzie a do tego bóle brzucha jak przy okresie - też już nie powinno ich byc chyba nie?

hej Mamuśki, ja jestem 3 msc po porodzie i karmię tylko piersią, i nie wiem kiedy mogę spodziewać się okresu?? czy jak karmię piersią to okres dostanę dopiero jak przestanę karmić?? już mam wkręta że może znowu w ciąży jestem... a jak to jest z tabletkami przy karmieniu?? tzreba czekać na okres żeby zacząć brać czy można bez okresu?? pozdrawiam

Witam, ja takze jestem prawie 8 tyg. po porodzie siłami natury. Krwawiłam krótko w suie bo 3,5 tygodnia. Teraz wlasnie mam pierwszy normalny okres. Nie boli, tylko jest bardzo obfity.

hej Mamuśki, ja jestem 3 msc po porodzie i karmię tylko piersią, i nie wiem kiedy mogę spodziewać się okresu?? czy jak karmię piersią to okres dostanę dopiero jak przestanę karmić?? już mam wkręta że może znowu w ciąży jestem... a jak to jest z tabletkami przy karmieniu?? tzreba czekać na okres żeby zacząć brać czy można bez okresu?? pozdrawiam
Hej.Teoria mówi ze nie powiinnas,a praktyka...róznie z tym jest..Mozesz zacząć braj blety w kazdej chwili podczar karmienia,nie czekasz na okres bo mozesz sie nie doczekac w najblizszym czasie;)))Ja jak karmiłam jeszcze synka to zaczęłam brac po 6 tyg.;)Jedna rada---odradzam AZALIE!Po tyg brania dostałam krwawienia co niby moze wystąpic i trwało 2tyg,masakra jakas.Czytałam ze nie tylko na mnie tak podziałała więc warto poprosic o coś innego a przy czym mozna karmic.

Jak na razie nie mam okresu i wcale za nim nie tęsknię ;-) karmię piersią, więc mam nadzieję, że szybko nie dostanę. Długo krwawiłam po porodzie, więc na razie mi wystarczy;-)

reklama
witajcie.na moj okres czekalam (nie powiem,ze z utesknieniem)6miesiecy.i bylam mile zaskoczona bo nic mnie nie bolalo i trwal tylko 5dni i nie byl obfity.przed ciaza jeden okres mialam lightowy nastepny bolacy.wiec nastepny chyba bedzie ten drugi.jestem po cc

Do góry