reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kłopociki i radości listopadowych Mam

Kasiu najwazniesze, ze juz po zabiegu i wszystko jest dobrze.Pewnie tez bym sie bala wejsc na sale operacyjna.Ucaluj od na Martynke mocno.Mam slabosc do tego imienia, gdyby Karolek byl dziewczynka to mial miec na imie Martynka:-)U nas maly zdrowy, po katarku i kaszlu juz ani sladu, maz w domku, do tego niespodziewanie przyjechala siostra meza z Irlandii, a jest chrzesna malego, takze oki jest:tak:

reklama
Dziewczynki poradzcie. Kuba przez trzy dni gorączkował dość mocno. Dziś gorączka spadła a pojawiła się wysypka. Najerw za uszkami, potem buzia i karczek. Byłabym pewna, że to trzydniówka. Tylko, że małemu zdarza się pokasływać. Co prawda tylko trochę. Od rana kaszlnął może ze cztery razy. Dziwi mnie ten objaw. To nie jest zaden powazny kaszel, tylko tak jak przy zaksztuszeniu. Byłam u lekarza jeszcze przed wysypką to powiedział, że nie wie co jest małemu."Coś" - tyle wymyślił. Ci niemieccy lekarze doprowadzaja mnie do pasji. Kazał się zgłosić gdyby mały dalej gorączkował. Co o tym myślicie, może to byc trzydniówka?

Cynamonka! Objawy, które opisałaś pasują do trzydniówki. Z tego co wiem gorączka może trwac nawet do 5 dni, a wysypka "schodząca" na klatkę piersiową, brzuszek a potem nóżki znika po dwóch dniach. A jeżeli chodzi o kaszel to może małemu ząbek idzie i trochę się dławi ślinką? Magdusi się też to czasami zdarza. Chyba trzeba poczekac. Nic innego mi nie przychodzi do głowy. Trzymajcie się!

tak Cynamonka, Sikoreczka ma rację. Lilka miała identyko, malutki kaszelek. ale u mojej Niuni to właśnie trzydniówka była połączona z wychodzeniem górnej jedynki. jak Kubuś nie kaszle dużo i mocno to myślę że nie ma czym się przejmować.

Cynamonka mnie tez sie wydaje ze to trzydniowka:tak: Julka ja przechodzila jakis czas temu, tez trzy dni goraczki a potem wysypka. Zanim dowiedzielismy sie ze to trzydniowka lekarze podejrzewali zapalenie gardelka bo miala troche czerwone na szczescie wstrzymali sie z antybiotykiem. A jesli chodzi o kaszel to Julka tez sobie czasem pokasluje ale bardzo lekko.Czasem poprostu udaje aby zwrocic na siebie uwage:-D
Wiec jesli u maluszka kaszel sie nasili radze wybrac sie do pediatry. :tak:

Cynamonka moj maly tez ma czasem taki kaszelek, jak cos mu podrazni drogi oddedchowe np.ktos przy nim palil.Poczekaj i zobacz czy przejdzie, a jak sie nasili no to do lekarza.Nasza pani pediatra zalecila nam na poczatki kaszlu wapno, syrop prawoslazowy i masc rozgrzewajaca.Zwykle nam pomaga.Zdrowka i oby kaszel poszedl precz:-)

Cynamonko jak mój mały miał ostatnio trzydniówke to też pokasływał przez kilka dni, dlaczego, nie wiem, ale tez się (niepotrzebnie)martwiłam ze cos gorszego sie przyplątało . Nie martw się napewno wszystko będzie ok:tak::-)

Dzięki dziewczynki, wygląda na to, że to naprawdę trzydniówka. Teraz już bedzie szło ku dobremu. Mam nadzieję, że najszybciej ustąpi marudzenie i chęć ciągłego siedzenia mi na rękach :-)

reklama
Do góry