reklama

Kolka nerkowa

Hej.
Czy któraś z Was miała w ciąży kolkę nerkową?
Ja miałam w środę (ból okropny) jechałam na pogotowie tam dostałam zastrzyki przeciwbólowe i zapisano mi nospe. Pani ginekolog zrobiła mi jeszcze usg mówiła że z dzieckiem wszystko ok i ciąża nie jest zagrożona. Ale ja i tak się martwię czy aby napewno wszystko jest ok.
Dodam jeszcze że w nocy urodziłam kamień który był w nerkach i ból odrazu przeszedł i jak narazie wszystko jest ok.
Myślicie że z dzidzia jest wszystko ok? Nie wiem czy nie iść na kontrole do mojego ginekologa prowadzącego. Jestem w 16tyg

reklama
Hej.
Czy któraś z Was miała w ciąży kolkę nerkową?
Ja miałam w środę (ból okropny) jechałam na pogotowie tam dostałam zastrzyki przeciwbólowe i zapisano mi nospe. Pani ginekolog zrobiła mi jeszcze usg mówiła że z dzieckiem wszystko ok i ciąża nie jest zagrożona. Ale ja i tak się martwię czy aby napewno wszystko jest ok.
Dodam jeszcze że w nocy urodziłam kamień który był w nerkach i ból odrazu przeszedł i jak narazie wszystko jest ok.
Myślicie że z dzidzia jest wszystko ok? Nie wiem czy nie iść na kontrole do mojego ginekologa prowadzącego. Jestem w 16tyg
Ja miałam na końcówce ciąży ale nie z powodu kamienia, ale dziecko blokowało mi odpływ moczu z jednej nerki. Jeżeli Ci przeszło to na pewno z dzieckiem wszystko dobrze, ja bym nie szła na kontrolę z tego powodu :)

Jeśli Ciebie nic nie boli i nic na razie nie dolega to nie ma powodów by na kontrolę iść. Dziecku się nic nie stanie. Sama cewnik mam założony bo nerkę mi zatkało przez ucisk dziecka i nie jest wymagana żadna kontrola póki nie boli, nie krwawię ani gorączki nie mam.

Jeśli Ciebie nic nie boli i nic na razie nie dolega to nie ma powodów by na kontrolę iść. Dziecku się nic nie stanie. Sama cewnik mam założony bo nerkę mi zatkało przez ucisk dziecka i nie jest wymagana żadna kontrola póki nie boli, nie krwawię ani gorączki nie mam.

Jak sobie radzisz z tym cewnikiem? Ja właśnie na sorze i wiem ze będą mi go dawać :(

Jak sobie radzisz z tym cewnikiem? Ja właśnie na sorze i wiem ze będą mi go dawać :(
Po trzech dniach przestałam czuć że go mam włożonego. ;) Przez pierwsze dwa dni czułam cały, dosłownie wewnątrz ciała czułam gdzie jest i było takie parcie na pęcherz przy siusianiu ale minęło. I pamiętaj żeby dużo pić bo może się zatkać a wtedy by musieli wymieniać. Ogółem to nic strasznego, ulga niesamowita jak już nerka nie boli.

Ja niestety bardzo źle zniosłam cewnik. Mialam go 3 miesiące, mialam nieustanne infekcje, ciągle antybiotyki i wysokie gorączki. Bardzo bolało, ciągły krwiomocz... Szkoda gadać. Wyjelam na własne żądanie, bo nie mogłam już tak dłużej. Od tamtej pory nerki czyste na szczęście.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry