reklama

Komórka na prezent dla 8-latka?

evelinee83

Początkująca w BB
hejka! mój chrzesniak, jak go zapytałam, co chce na gwiazdkę od kochanej cioci, powiedział, że telefon komórkowy.hmmm, jak przejrzałam promocje plusowe, to nawet nie jest źle - aparaty niedrogie, abonament też (jakaś promocja dla kobiet chyba). no tylko, że jest jedno ale: gnojek ma 8 lat! noszą takie smyki komórki do szkoły czy co?? kupić mu też komórkę, czy jakies klocki lepiej:szok:

reklama
a ja tam bym nie była taka całkiem przeciwna - mojej sąsiadki córcia (ma 9 lat) wsiadła kiedyś nie do tego autobusu co potrzeba, bo nie czekała, aż ją babcia ze szkoły odbierze, tylko za koleżankami poszła no i bidulka pojechała gdzieś w obce miejsce. na szczęście miała komórkę i zadzwoniła do mamy, podała nazwę ulicy i wszystko się dobrze skończyło. a jak te promocje plusa są faktycznie dobre, to nie ma się moim zdaniem nad czym zastanawiać.

ja bym sobie zadala pytanie czy osmiolatka puszcza sie gdzies samego? Komorka jest potrzebna od momentu kiedy dziecko moze wyjsc gdzies samo. A najlepiej skonsultowac to z rodzicami.

Mi się wydaje, że to wcale nie jest tak wcześnie, zresztą z tego co wiem to nie będzie pierwszym dzieckiem w szkole, które będzie miało komórkę i to chyba inne czasy już nastapiły, a poza tym jeśli to jest pre-paid to moze to tez go nauczyć gospodarowania pieniędzmi.

reklama
Nie widye w tzm nic zlego.ale uwzam ze takie podejscie jest smieszne ja mam 2 doroslzch dzieci i wzdaje mi sie ze na niektore rzeczy jest za wczesnie a i szkola nie patrzy na to z przzmrozeniem oka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry