Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Hej Kochana. Możesz z dzieckiem zaczac uczęszczać na rehabilitację, żeby nie pogłębiać wady - mimo ze koślawość jest normą do 4-5roku zycia. Możesz nawet cwiczenia wymyślać tak zeby nogi stawiała na zewnątrz ...Moja córeczka ma 14 miesięcy. Chodzi od jakiś dwóch miesięcy. Zauważyłam, że podczas chodzenia duże palce u stóp są bardzo wygięte do środka. Załączam zdjęcie.
Czy któraś z mam miała podobny przypadek?
Jesteśmy po wizycie u fizjoterapeuty. Skierował nas do ortopedy dziecięcego. Wg niego dziecko za bardzo wygina paluszki. Mamy zalecone ćwiczenia także bedzięmy codziennie ćwiczyćPrzepraszam, dopiero zauwazylam zdjęcie. Musiałabyś sprawdzić u fizjoterapeuty czy to przypadkiem nie bedzie koślawy paluch, im wcześniej rehabilitacja tym lepsze rokowanie moze byc. Bo z koślawym paluchem moze byc roznie - z tego co sie orientuje to z koślawością u dzieci mogą być do któregoś roku życia ale z kolanami, a z paluchami nigdy nic nikt nie mówił mi co i jak. Dlatego wybrałabym się na Twoim miejscu do fizjoterapeuty dziecięcego.
Czyli jest to do wyrobieniaJesteśmy po wizycie u fizjoterapeuty. Skierował nas do ortopedy dziecięcego. Wg niego dziecko za bardzo wygina paluszki. Mamy zalecone ćwiczenia także bedzięmy codziennie ćwiczyć![]()
Hej, mamy to samo! Widzę, że wpis był 2 lata temu, dlatego dopytam jak to się u Was zakończyło lub toczy?Moja córeczka ma 14 miesięcy. Chodzi od jakiś dwóch miesięcy. Zauważyłam, że podczas chodzenia duże palce u stóp są bardzo wygięte do środka. Załączam zdjęcie.
Czy któraś z mam miała podobny przypadek?