reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Evelajna jeszcze za wcześnie na określenie czy będzie koślawość czy szpotawość.
Zanim dziecko nie zacznie pewnie chodzić - poczekajmy do 2 latek.
Poza tym stopa nie jest jeszcze wyżłobiona bo dziecko nie obciąża całym ciałkiem.
A tak na zaś wszystko będzie dobrze - dużo ćwiczeń z piłeczkami, kocykami, dużo chodzenia na trawie, piasku - boso i będzie dobrze.

reklama
Molu uwazam uwazam :tak:A stopki to czasem tylko krzywi ale zadko ;-)

Jak juz nie moge z nia wytrzymac bo np non stop krzyczy to ja stawiam na nozki bo ona wtedy grzeczna ale nie robie tego czesto:tak:

Moli cały czas się zastanawiam co robię nie tak, że ona taka jest opóźniona.... :-(
Może jakoś niewłasciwie ją nosiłam, albo za dużo leżała?
No juz sama nie wiem.
Z czego to może wynikać?
Czy może to być jakieś poważne upośledzenie?
Że np. nigdy nie będzie w pełni sprawna?

Chyba się zaczynam niepotrzebnie nakręcać :-:)-:)-(

Moli cały czas się zastanawiam co robię nie tak, że ona taka jest opóźniona.... :-(
No juz sama nie wiem.
Z czego to może wynikać?

Co ty gadasz kochana. Ja to może i nie jestem dr Moli ale od razu wiem ze głupoty gadasz (żarcik)
Ale tak na poważnie. Nie nakręcaj sie. Wszystko jest napewno ok. Poczekaj jeszcze kilka dni i we wtorek sama sie przekonasz. NIE WOLNO CI TAK MYŚLEĆ NIGDY
Twoja niunia jest śliczna, zdrowa i napewno sie super rozwija tylko w swoim tempie. Przeklinam tą lekarz co ci w głowie takie wątpliwości zasiała.

Evelajna jeszcze za wcześnie na określenie czy będzie koślawość czy szpotawość.
Zanim dziecko nie zacznie pewnie chodzić - poczekajmy do 2 latek.
Poza tym stopa nie jest jeszcze wyżłobiona bo dziecko nie obciąża całym ciałkiem.
A tak na zaś wszystko będzie dobrze - dużo ćwiczeń z piłeczkami, kocykami, dużo chodzenia na trawie, piasku - boso i będzie dobrze.

DR Magdziunia ma rację i w pełni się zgadzam:tak:;-)

No juz sama nie wiem.
Z czego to może wynikać?

wszystko ok i nie gadaj takich głupot,ze Izunia jest tenteges:wściekła/y::wściekła/y:myślę,że powinnaś z nią jak najwięcej na podłodze bawić się,a jak bedzie płakać to poprostu połóż się koło niej i pokaż że fajnie jest się bawić na podłodze,mozesz sobie ją np. położyć na brzuchu i kulać się w stronę podłogi albo podnosić ją do góry albo położyć się obok i chować się za nią tak żeby Ciebie szukała,bedziesz ja prowaokowac do obrotów i skrętów...zobaczysz że to proste wymyślać zabawy z niunią:-) i nie martw się:-)wszystko jest ok tylko Izunia musi dostac bodźca i bedzie ok

Co ty gadasz kochana. Ja to może i nie jestem dr Moli ale od razu wiem ze głupoty gadasz (żarcik)
Ale tak na poważnie. Nie nakręcaj sie. Wszystko jest napewno ok. Poczekaj jeszcze kilka dni i we wtorek sama sie przekonasz. NIE WOLNO CI TAK MYŚLEĆ NIGDY
Twoja niunia jest śliczna, zdrowa i napewno sie super rozwija tylko w swoim tempie. Przeklinam tą lekarz co ci w głowie takie wątpliwości zasiała.

Dr MAKS ma rację,poczekaj do wtorku Malenko i zobaczysz,że nic złego się nie dzieje,Izunia rozwija się w swoim tempie:tak:

MALENA DR M.MAKSA I DR MOLI maj 100 %racje NIE NAKRECAJ SIE Z IZA JEST WSIO OK i zobaczysz ze kiedys bedziesz sie z tego smiala :-)

Oliwka tez wczoraj sie obracala a dzis zapomniala jak to sie robi MASAKRA

MALENA głupku jeden (bo już nie wiem, jak do Ciebie mówić, żeby dotarło :)) - z Izunią wszystko ok, ale zaraz pomyślę, że z Tobą nie, skoro tak piszesz. Wszystko jest prawidłowo, sama się przekonasz po wizycie rehabilitantki.

Hihi u mnie to z racji zawodu :-p:tak:

Malenko mojej koleżanki córcia nie chciała się przekręcać aż do 8 m-ca a teraz takie oberki fika.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny tak czytam tylko ukratkiem bo siedze nad pracą,Moli moja Jagna tez jest straszny leniuch ona tylko potrafi sie przekrecać z pleców na brzuch(dziwne że nie odwrotnie) i widze że w nerwach podnosi tyłek jak do raczkowania poza tym nic nie umie leni sie nie ciągnie ją do siedzenia,i do przekrecania.Wszystko w swoim czasie:)

reklama
MALENA DR M.MAKSA I DR MOLI maj 100 %racje NIE NAKRECAJ SIE Z IZA JEST WSIO OK i zobaczysz ze kiedys bedziesz sie z tego smiala :-)

Oliwka tez wczoraj sie obracala a dzis zapomniala jak to sie robi MASAKRA

MALENA głupku jeden (bo już nie wiem, jak do Ciebie mówić, żeby dotarło :)) - z Izunią wszystko ok, ale zaraz pomyślę, że z Tobą nie, skoro tak piszesz. Wszystko jest prawidłowo, sama się przekonasz po wizycie rehabilitantki.

Może lepiej "kretynko" albo "idotko";-)
Wiem wiem!
Już mi przeszło.
Miałam jakiś kryzysik - to chyba od tego wiatru... :zawstydzona/y:

Dziękuję Dr. Moli i Dr. Maks :tak:
A dzisiaj znowu nie ma Dr. House :angry:
P....y mecz! :wściekła/y:

Do góry