reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Unas postęp, Bartek zaczął się czołgać i robić kroczki do przodu:-)
Zaczął też siadać z leżenia na brzuchu i jak leży na brzuszku to wstaje na kolanka a później na stupki i tak sobie wstaje a jak ma się czego złapać to wstaje już na nóżki:-D
Mój mały ślimaczek:tak:

Niezły mi slimak!
Nawet mnie nie drzaźnij :-p

reklama
Magdziunia..ja..jednak..nie..kupuje..tych..chwytaków..do..lóżeczka..bo..mały..sobie..świetnie..radzi..bez..nich
Fajnie..drepta..po..chałupce..gdzie..może..tam..wstaje..i..się..przemieszcza..na.dwóch:tak::tak::tak:..i..niestety..sie..puszcza..co..konczy..sie..upadkiem:cool2::cool2:
Ogólnie...w..ciągu..jedego..tygodnia..tyle..nabył..umiejętosci..że..gdyby..to..niebyło..moje..dziecko..osobiście..bym..w..to..nieuwierzyła:-D:-D:-D
A..z..gadania..to..Mama..tata..dada..baba..lala...bla..bla..i..czasami..am..am

Gratuluje wszystkim dzieciaczkom nowych postepow :-)
U nas nadal PELZANIE i juz nieraz slyszalam ze to moze byc jej sposob raczkowania :-)
Lozeczko juz na samym dole
Zabki bardzo szybko ida w ciagu miesiaca wyszly 3
Prawa jedynke gorna juz widac wiec czekam az sie przebije Oliwska strasznie cierpi podczas przebijania :-(
A tak pozatym to proy wstawania wszezdzie Gadulstwo Smiechy i SPIEWANIE :-)

U nas znów wielki krok do przodu- pełzanie po całym pokoju, pełza i do przedpokoju i do naszej sypialni, właściwie to wszędzie gdzie da się wcisnąć i pod stół i pod łóżeczko.
I to w takim tępie że czasem nienadążam go złapać:-D
I wielkie zainteresowanie wszelkimi kablami, kontaktami.

Oczy dookoła głowy i to jeszcze mało:-D:-D:-D

No ja też odzyskałam nadzieję, że moje dziecko kiedyś zacznie się przemieszczać.
Nastały upragnione obroty:-)

Skubana wszystko teraz małpuje.
Potrafi zgasić światło.
Zdjąć i założyć :)szok:) kapelusik.
Rozpoznaje gdzie mama, tata, baba, ciotki wujki i inne.
Papa już ładnie jedną rączką wychdozi.
Z gadania to teraz po baba i jeje dziadzia nastało.
SIedzenie opanowane do perfekcji, z siadaniem gorzej.
Tylko w wózku z leżenia się podnosi jak złapie za boki wózka:tak:
Butlę trzyma jedną ręką, a jak je chrupki to najpiew sobie namacza z jednej strony, potem z drugiej i tak na zmianę z dwóch końców odgryza...

No i u nas zaczeło się turlanie..sprawia to Szymkowi wielka radosc..nawet siedziec nie hce, tylko turlac sie i turlac...banan na twarzy i turla sie. Probuje troszke tyleczek podnosic, ale do kleczek to mu jeszcze daleko. No i dzisiaj jak uciekla z dywanu, to po podlodze zaczal sie..czolgac do tylu.... ale do raczkowania daleeeeko mu jeszcze.

Aniaaa nie mów hop puki nieprzeskoczysz:-p:-p
Mój jednego dnia leżał jak żaba na podłodze, drugiego próbował podciagac nogi pod brzuszek a po kolejnych dwóch dniach raczkował:tak::tak::tak:

reklama
Dziewczyny mój oprocz pełzania zaczął niby raczkowanie... Ale w jaki smieszny sposób, na jednej nozce stoi ładnie na stópce i nią sie odpycha, a druga ciagnie kolanem po ziemii, ha ha, jak to smiesznie wyglada, a zasuwa w ten sposob jak nie wiem :-D Tyłek ma u góry, ale to takie koslawe, posikac ze smiechu sie mozna :-D

Ostatnia edycja:
Do góry