reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krótka szyjka macicy , luteina

Cześć od jakiś 2 tygodni zaglądam na Wasze forum , ponieważ trafiłam do szpitala z podejrzeniem popronienia w 21 tyg ciazy , na normalnej wizycie okazało się że moja szyjka się skróciła w szybkim tępie bo w tydzień aż 5mm.Trafilam na patologię z szyjką 22mm.Leżałam tydzień w szpitalu badania kontrolne miałam co 2 dni , przyjmowałam luteine 400 mg na dobę, plus nospe z powodu skurczów.Po dwóch dniach leżenia i brania luteiny szyjka wyszła 26mm ,po kolejnych dwóch 21mm , przy wypisie 37mm gdzie wydaje mi się to niemożliwe.Biore luteine 2x200mg plus nospe jeśli są skurcze , mam teraz kontrolę za tydzień.Wstepnie gdy podawałam sobie luteine dopochwowo wszystko było dobrze wchodziła na długość całego palca wskazującego , od 2 dni gdy wkładam tabletkę luteiny ona tak jakby zatrzymuje się na pół palca i dalej nie chce wejść, dookoła w środku czuje miękkie przy wkładaniu na końcu , wcześniej tak nie było.Moje pytanie brzmi czy to normalne po przyjmowaniu luteiny dopochwowo ? Czy któraś z was też tak miała?
Jestem już przewrażliwiona, bo o szyjce dowiedziałam się nagle i o zagrożeniu , a bardzo staraliśmy się o dzidzie, teraz o wszystko się boję.

reklama
A jakie dalsze kroki w sprawie szyjki planowane są?
Skontaktuj się z ginekologiem swoim prowadzącym moim zdaniem, jeśli szyjka będzie się skracać i cudować na takim etapie, trzeba się temu przyjrzeć bardziej.

Mam co tygodniowe kontrolę u ginekologa który mnie teraz prowadzi (wcześniejszy wogóle nie robił usg szyjki tylko badał palcem , dlatego w ostatniej chwili zjawiłam się na wizycie w szpitalu ).Wczoraj miałam badanie, szyjka wyszła 36,4mm lekarz mówił że są to jakieś setne tylko więc może być pomyłka w końcówce , szyjka także zamknięta.

Do góry