reklama

Krwioplucie w ciąży

Cześć,
Poszukuje dziewczyn, które podobnie jak ja w ciąży doświadczyły krwioplucia.
Jestem obecnie w 27 tyg. ciąży trzeciej. Około południa poczułam potrzebę kaszlu i odkrztuszalam z żywa krwią. Nie było tego dużo, ale z uwagi na fakt brania Neoparinu 0.6 mg na żylaki i zakrzep w żyle głębokiej mąż trafiłam do szpitala.
Tam zrobili mi badanie krwi, poziom krzepliwosci. Mam wysoki poziom leukocytow. Krzepliwosc ok. Zbadał mnie laryngolog i ginekolog i wypuścili do domu. Wieczorem syt. się powtórzyła. Teraz póki co jest ok.
Zrzucalabym te krew na garb Neoparinu, ale w poprzedniej ciąży miałam taką samą sytuację bez brania zastrzyków w postaci heparyny.
Wowczas zrobiono mi kompleks badań pod kątem zatoru płucnego i zatrzymano na tydzień n w szpitalu. Zrobili gastroskopie, która też nic nie wykazała.
Czy któraś z Was miała podobna sytuację.
Jestem podlamana zupełnie, bo nie dość że muszę uważać na zakrzepice to teraz to.

reklama
Wiesz co ja czegoś takiego nie miałam, ale musze skomentować. Powiem Ci szczerze, ze moze sie nie znam ale plucie krwią w ciąży nie wydaje mi sie normalne, wiec tak jak napisała Mamaona, nie odpuscilabym i jeździła do szpitala. Szczególnie, ze jestes w ciąży..

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry