reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

książki warte polecenia

Pauletta jeśli możesz to ja jestem bardzo chętna. Właśnie obecnie nie mam nic do poczytania. Na priv wysyłam adres mailowy.

reklama
"Pollyanna" E. H. Porter. :) Powrót do czasów młodości. Właśnie patrzę, że pierwsze wydanie miało miejsce równo 100 lat temu. :)

wow, "polyanne" czytałam gdzies w podstawówce... Wtedy mi sie podobala :)

Może to powinno być w temacie zakupów, ale kupiłam ostatnio:
- W paryżu dzieci nie grymaszą (tak do poczytania, bo polecałyście :))
- Mocni ojcowie, mocne córki (M. Meeker)
- Gdy stajesz się tatą (M. Micucci)
- Zawód: tata (K. Pilch) te o ojcostwie to oczywiscie dla męża na urodziny :)

a z tego co mamy dla ojców to polecam jeszcze "Dziki ojciec" Szymona Grzelaka :)

z książek tak do poczytania polecam dwie Jodi Picoult: "Bez mojej zgody" (nakręcony też film, ale książka oczywiście bez porównania :) i "w naszym domu"

Lubię też książki Cathy Glass, ale są bardzo smutne... "Najsmutniejsze dziecko", "Okaleczona", "Skrzywdzona"

Mamuśka - szczerze mówiąc bardziej mi się podobał film "Bez mojej zgody". Jakoś męczy mnie Jodi Picoult i jej sposób narracji... To samo dotyczy "W naszym domu", na poczatku ciekawe było, ale strasznie wydłużyła tą książkę i ją wymęczyłam :)

lekka do poczytania to "Babyville" (Green Jane), Bella (przepiękna! jest też bardzo dobry film)
a ciekawa na faktach: Opowieść ojca. Przez mongolskie stepy... , Uwięziona w Teheranie, Długi marsz.

to może jeszcze wątek o filmach? :)

Boże ja przy "bez mojej zgody" (książce) to płakałam jak bóbr ! :)
Przypomniała mi się też książka "Poczwarka" D. Terakowskiej i jak napisałaś o "uwięzionej w Teheranie" to przypomniała mi się "Tylko razem z córką" Betty Mahmoody (powstał też chyba film, ale nie oglądałam).
Co do filmów to już mojemu M zapowiedziałam, ze musi zaprosić mnie do kina na "chce się żyć" :):):)

ooo, o tym filmie tez myślałam, dokładnie tak! :) Ale nei wiem czy nie zaczekam i nie obejrze w domu.. Zazwyczaj wole w domu filmy oglądać, za to mąż jest miłośnikiem chodzenia do kina...

Ja właśnie dawno nie byłam w kinie i mam ochotę się wybrać :)
Jeśli chodzi o polskie filmy to słyszałam, że "w imię" jest dobry,ale nie oglądałam ;)

reklama
ja wczoraj na niego szłam z mężem, ale nie doszłam :D
zaczynał sie późno 20:30 a byliśmy po całym dniu pracy, 2h szkoły rodzenia, wiec padłam jak betka i zasnęłam... ale pójdę!:-D

Do góry