reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ksiega imion

My jakoś się dogadaliśmy i za pierwszym i za drugim razem, oczywiście nie obyło się bez kłótni, ale dość szybko i sprawnie nam poszło wybieranie imion. Wypisywaliśmy na kartkę imiona jakie się podobają mi i jemu i drogą eliminacji dochodziliśmy do tych dwóch właściwych typów (jedno dla chłopca, jedno dla dziewuszki) ;))

reklama
Kryfina jak potwierdzą na 100%, to myślę, że na pewno Ninka. O ile nic mi innego nie wpadnie do głowy, bo kiedyś chodziła mi jeszcze Kaja i Nadia :-p
Anka jak dla mnie Denis nie. W Polsce pewnie miałby niezłe przezwisko ;-);-) A Natan jak najbardziej, ale wiem, że u Nas by nie przeszło.

A nas nawiedził przed chwilą kolega Denis (mieszka klatkę obok) i z ciekawości pytałam czy dzieci go przezywały..wiadomo jak...powiedział, że nie nigdy nikt się nie śmiał z powodu jego imienia. ;-)
U mnie jeśli jednak naszej Łucji coś będzie dyndało między nóżkami na połówkowym to będzie Ziemowit (Ziemek) ;-)

Anka, trzy lata temu, gdy byłam na stażu w przedszkolu, poznałam takiego 4-letniego Beniaminka i był dokładnie taki, jak opisujesz :-D. Słodki przystojniak, ale nadążyć za nim było ciężko. I na wszystko miał odpowiedź! :D

reklama
Do góry