• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Ktg.

reklama
Po dzisiejszej nocy spędzonej na oddziale zaczęłam sie bac porodu.. W zasadzie tego jak to będzie wyglądało.. Ten, ból, fizjologia... I jeszcze bol po porodzie, obfite krwawienie, płaczące dziecko i ja.. Ta, ktora nie wie co robić... Nie wiem czy sobie poradze z przystawieniem dziecka do piersi, będę sie wstydzić przed innymi matkami ze sobie nie radze..

Żadna z nas nie rodzi się z tymi umiejętnościami, to samo przychodzi. Jeżeli będziesz miała przy maluszku jakiekolwiek wątpliwości to pytaj położnych, dzwon i zawracaj im głowę, one są właśnie od tego;) bez paniki, każda z nas dała radę i z Tobą nie będzie inaczej :)

Żadna z nas nie rodzi się z tymi umiejętnościami, to samo przychodzi. Jeżeli będziesz miała przy maluszku jakiekolwiek wątpliwości to pytaj położnych, dzwon i zawracaj im głowę, one są właśnie od tego;) bez paniki, każda z nas dała radę i z Tobą nie będzie inaczej :)
Zgadzam sie ;) dasz sobie rade ,zobaczysz.. tylko nie panikuj ;) a od tego sa polozne aby ci pomogly ;)

No niestety i takie są, dlatego Ty musisz być twarda i od nich wymagać. Za to się im płaci żeby były dla kobiet przed i po porodzie ;) ja wiem że przy hormonach ciężko na kimś coś wymuszać ale trzeba to robić.
P.s. A po porodzie ma Ci kto pomóc przez jakiś czas?
Partner, mama, siostra, przyjaciółka?

Ostatnia edycja:
Troche sie martwię bo moja dzidzia w ogóle nie chce sie ruszać podczas KTG. Wczoraj po południu podczas ktg ruszyla sie tylko raz a dzisiaj 2 razy. Za to bez ktg szaleje

reklama
Troche sie martwię bo moja dzidzia w ogóle nie chce sie ruszać podczas KTG. Wczoraj po południu podczas ktg ruszyla sie tylko raz a dzisiaj 2 razy. Za to bez ktg szaleje
Ktg to tylko maszyna, a Twoja dzidzia przecież nie będzie na zawołanie fikac koziołków:p miałam to samo przy ktg tydzień przed porodem i panie położne chodziły i ruszały gwałtownie moim brzuchem żeby syna obudzić. Mówiły że one po prostu mają wytyczne że te ruchy mają być widoczne A każda dzidzia to indywidualista i robi to co chce ;)
Możesz też przy następnym ktg jeść coś słodkiego i wypić sok owocowy- cukier z reguły pobudza maluszki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry