reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Zuzia2011 mi nic nie mowili zebym odstawila aspiryn cardio albo fragmin przez zabiegiem.... hmmmm

Olusia - mi tez lekarz nic o tym nie wspominal dopiero tutaj na forum dziewczyny wspomnialy...

Martaczi - bardzo sie ciesze ze prezencik sie spodobal a dodatkowo przyszedl w tak wspanialy dzien, w ktorym uslyszalas bicie serduszka swojego maluszka - gratuluje z calego serducha i zycze spokojnej ciazy Mamusiu:) Ja czekam na owulke ktora cholera jasna sie opoznia i pozniej transferek:)

reklama
Witam serdecznie

I ogromnie proszę Was o konsultację. Dzisiaj rozpoczęłam stymulację Gonalem - pierwszy raz stymulacja, pierwszy zastrzyk a właściwie pierwszy pen w życiu. Byłam więc tak spanikowana, że przymierzałam się do tego zastrzyku przez godzinę !!! W klinice wyjaśniono mi ustnie jak mam zrobić zastrzyk, jak ustawić dawkę etc no ale ja jestem analfabetką techniczną i niestety potrzebuję bardzo szczegółowych obrazowych informacji. Po wkłuciu nic w penie się nie przesuwało i po kilku sekundach nagle rozpoczęło się kilkakrotne klikanie (dośc głośne). Przyznam że spanikowałam i -a była to sekunda - pomyślałam, że właśnie pen się zepsuł i wlewam w siebie całą jego zawartość zamiast mojej dawki i pewnie przedawkuję a skończy się to baaardzo źle. Więc ... bardzo gwałtownie wyciągnęłam pena. Na penie po wyciągnięciu była widoczna cyfra 0. Nie kojarzę żeby coś się wylało. Po prostu się rozbeczałam i jestem na siebie wściekła. Czy to klikanie pena jest normalne ? Niestety mój "zastrzyk" na pewno nie trwał 10 sekund :( Mam taką wersje Gonalu: The Great Misconception: Day 20 - How easy it is to use Gonal-f

Co o tym sądzicie?

pozdrawiam

K.

Martaczi, bardzo się cieszę. Ja dziś poszłam na bete. Czekam na wyniki, strasznie się boję, że się powtórzy to co za pierwszym razem.
W 6 dpt była - 8,2, dziś powinno być dużo więcej. Zwariuję.

martaczi gratuluje serduszka :-)

Kasikmi witam na forum. Klikanie jest jak najbardziej normalne. Jeśli po wyciągnięciu pena było na wskaźniku 0, to też dobrze. Znaczy to, że dawka przez Ciebie ustalona została podana w całości. W razie wątpliwości w necie na pewno znajdziesz filmik instruktażowy, a za kilka dni będziesz zastrzyki robiła z zamkniętymi oczami :-)

kasikmi witaj ! Ja tez miałam gonal w penie już słabo pamietam ale jesli ustawiłam swoją dawkę i po wykluciu zeszło na zero to jest dobrze. To klikanie akurat tez pamietam. Powodzenia!
yplocka ​&&&& i czekamy !

reklama
Do góry