reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Bunieczek w prywatnych szpitalach ustalaja termin cc na 2 tygodnie przed terminem porodu ale w panstwowych chyba jest inaczej. Nie mam takich konkretnych wskazan do cc i pewnie dlatego.

reklama
bunieczek - nic się nie stało. Dzięki za pamięć. Hiperkę tym razem miałam, ale lżejsza, więc nie byłam u lekarza. Też mam nadzieje, ze mrozaczka ze mną zostanie :) Zaglądaj do nas częściej :)

Kasik no właśnie nie wiem jak to jest. Moja siostra rodziła w szpitalu nie prywatnym a miała właśnie wyznaczona cc na 2 tg wcześniej. No ale to też zależy od lekarza. Ważne żeby urodzić nie ważne jak i kiedy:-)

Hess to sorki musiał gdzieś przeoczyć twoją lekką hiperke, ale najważniejsze że nie miałaś takiej jak przy pierwszej stymulacji.

Dziewczyny ja już po wizycie :-) Razem mam 15 pęcherzyków(8 dzień menopuru). 11 x 13mm i 4 x 10. Dalej zostaje przy dawce 150. Robiłam jeszcze dzisiaj estradiol - 931 i progesteron 0,4. Punkcja prawdopodobnie w środę lub w czwartek.

A i zrobiłam jeszcze wit d - 21,9. Co o tym myślicie? tragedii chyba nie ma ale dobrze też nie jest...

pigwa - nie wiem jakie masz normy przy witaminie D3, ja miałam od 30 do 100 i miałam 31,5. Lekarz przepisał mi witaminę D3 1000 jedn. (Vigantoletten), ja biorę 2000 jedn (kupiłam bez recepty, bo są takie i takie z). Tobie radzę zacząć też już brać, bo niedobór tej witaminy to nic dobrego.

Bunieczek, Kasik moim wskazaniem do cc byla cukrzyca ciążowa i makrosomia plodu, czyli duży dzidziuś. I zwlekali z cc prawie do terminu porodu, bo cc odbyli sie 2 dni przed. Tłumaczyli to tym ze Malej jest w brzuszku bardzo dobrze i kazdy dodatkowy dzien niesie za sobą same plusy :)

MARZEC

28: szkrabek - wizyta hiperkowa
30: szkrabek - druga beta
30: OlaSz - udany transfer
31: Uda się - pierwsze testowanie

Ying - Ying - udany criotransfer

KWIECIEŃ

01: kasik36 - cesarka :)
01: pigwa - punkcja
02: kate_p7 - wizyta serduszkowa
02: dariaa16 - udany transfer
03: sykatynka - wizyta kontrolna