reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Sykatynka - piękne imie Witek .. Wituś Witold .. no super
Co do bóli brzucha jak na okres - u mnie to oznaczało przy 1 ciązy skurcze - i musiałam brać leki na podtrzymanie, ale każdy jest inny, warto jednak sprawdzic u dr

Tosia, a często miałaś takie bóle? Musialas pewnie również leżeć? Jak lekarz sprawdza czy to skurcze czy nie skurcze?

Sykatynka - piękne imie Witek .. Wituś Witold .. no super
Co do bóli brzucha jak na okres - u mnie to oznaczało przy 1 ciązy skurcze - i musiałam brać leki na podtrzymanie, ale każdy jest inny, warto jednak sprawdzic u dr

Ja to skurczy nie mam - miałam pierwszy trymestr bóle miesiaczkowe ale nie skurcze, teraz to takie kłucie bardziej i podejrzewam jelita bo sie czuje meeeega pełna

No a ja właśnie wszędzie słyszę skurcze skurcze, ale ja nie potrafię tego odróżnić :( mogę tylko opisać to jako właśnie takie cmienie jak na okres... Jak poznać skurcze?

sykatynko u mnie to było tak że mi sie brzuch "spinał" tzn robił sie twardy i pobolewał, początkowo myslełam że to na okres, potem po teście od razu poszłam do lekarza i mnie uświadomił że to są skurcze poronne, bolało mnei gdy próbował mnie zbadać wiec mnie nie zbadał do konca tylko na podstawie testów ciazowych dał mi od razu dufaston i dodatkowo nospe gdyby mimo dufastonu brzuch twardniał

reklama
Dariaa to stymulacja moim zdaniem piękna i oocyty tez powinny być dobre, chyba ze za długo trwała stymulacja. No ale AMH potwierdza PCOS pełna gębą, ale nie jest źle bo komóreczki dojrzałe:-) przy tak wysokim AMH ciężko reaguje się na hormony, może na innym leku byłoby dużo lepiej. Bo jedne maja naturalne FSH a drugie syntetyczne, co wpływa na wynik stymulacji. Inhibina B to badanie które teoretycznie mówi o jakości komórek, ale przy takim AMH może być zafałszowane. Niech M zastanowi się nad kariotypem, bo bezpłodność to problem pary a nie jednej strony. Często teoretycznie chore kobiety, nie mogą mieć dzieci z mężem, ten je zostawia i zaliczają wpadki:-p co do bety w 6dopt 3,6 rokowało, bo beta się pojawiła, to tez znaczy ze zarodek był w stanie się zaimplantować, ale pewnie był wadliwy i macica go odcięła. Z jednej strony dobrze ze w 14dpt było już 0. Bo u mnie w 14dpt było 100, rosło tylko przyrosty były po 20% i wtedy trzeba było podjąć żołnierską decyzje i odstawić leki, mimo że beta rosła,a potem jeszcze spadała długo...Dlatego mówiłam Ci ostatnio, żeby nie czekać zanim wszystko wróciło do normy minęły z dwa cykle. Po pierwszej stymulacji miałam torbiel następne dwa cykle, gdyby jeszcze pozwolić sobie na przerwę to byłoby kolejne pare miesięcy a to już by było pól roku, a przez 6 miesięcy to jedna stymulacja plus crio:-p Nam mówili że po 4tym podejściu będziemy się zastanawiać czy jest dalej sens.. zatem jeszcze duzo przed wami, może ten drugi raz będzie tym lepszym jak u nas.

Kate_p7 niewiem czy mowilam ale dzownilam do kliniki wpisali mnie na liste i mam czekac....ale najwczesniej zaczne znow listopad a nawet grudzien.... , jesli chodzi o reakcje na leki...hym bralam chyba wszystkie juz FOSTIMON, BRAVELLE,MENOPUR, i jeszcze jakis jeden ale nazwy niepamietam.....ale to juz lekarz zadecyduje pewnie jakie leki dostane...zrobie sobie tą inhibine B , facetowi kupimy witaminy i bedzie bral...a kariotyp pomyslimy bo teraz bedzie mial badane

Do góry