reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Aha czyli mogę mieć nawet transfer 20 dc ciekawe jak mi endo się sprawoje

to tez mozliwe,wszystko zalezy od naszego wszechmogacego ;-)endo...mi sie np. po stymulacjach poprzesuwala owulacja i z 14 dnia zrobil sie 17 ,od 17 do 20 zaplodnione kom.sie dzielily i 20 dc byl transfer. Ja sobie kupilam testy owulacyjne i faktycznie zgodnie z przepowiednia doka mialam owu. Mysle ,ze po 2 kontroli bedziesz juz miala bialo na czarnym kiedy bedziesz WASZ DZIEN.

reklama
annemarie straszny konował i do tego zero empatii, ehhh... nie ma co rozpamiętywać za jakiś czas do innego na usg i tyle w temacie;-)

Hess jak to szybko zleciało ten krótki protokół jest super:tak:

Annemarie - co za pajac, żeby w dzisiejszych czasach zdarzały się takie rzeczy. Nie rozumiem w pewnym sensie lekarzy, to nie te czasy gdzie był jeden ginekolog na krzyż. Ja bym do niego nie wróciła.

Ja chyba do 18 oszaleje z niepewności. Tak bardzo bym chciała wiedzieć że wszystko jest w porządku.

Annemarie - co za pajac, żeby w dzisiejszych czasach zdarzały się takie rzeczy. Nie rozumiem w pewnym sensie lekarzy, to nie te czasy gdzie był jeden ginekolog na krzyż. Ja bym do niego nie wróciła.

Ja chyba do 18 oszaleje z niepewności. Tak bardzo bym chciała wiedzieć że wszystko jest w porządku.

Stacy- to niestety tak wyglada jak mieszkasz w malym miescie,wokol tez same wiochy i jeden szpital. Nastepny z oddzialem polozniczym 50 km .dalej. Ginekologow jest tutaj dosyc, problem w tym ze w szpitalu ,w ktorym i ja pracuje ( O zgrozo ! ) oddzialem ginekologicznym kreci dwoch lekarzy. Jeden z nich ,to ten ciul ( O zgrozo,tez Polak) . Maja monopol bo ,bo maja prywatne lozka, i tysiace bab ,ktore ewentualnie przyjada tam rodzic,bo nie pojade jak ja na koniec swiata. Kasy maja tyle,ze nie wiedza co z tym robic,maja swoje;-) pacjentki,a ja troche niewygodna pacjentka a oprocz tego ,klinika invitro zarobila juz na mnie dosyc tysiecy Euro,to dlaczego On ma sie dalej mna zajmowac..?????

Spierd.....z powrotem ,tam gdzie Ci to robili..... z takim odczuciem wychodzilam od tego ciula.

Oczywiscie ,ze tam juz nie wroce.Na razie musimy zobaczyc jak sie sprawa rozwinie. A do wtorku umieramy razem:-):-):-):-)z nerwow.

agulla84 - umknęło mi Twoje pytanie. Ja podglądanie miałam w 10 i 16 dc, a transfer miałam w 20 dc. Trzymam kciuki za Twoje endo :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Hess trzymam kciuki:-) in vitro każdemu się w końcu udaje jedni są pospolici a inni są wyjątkowi tak jak ty i potrzebują więcej czasu:tak:

&&&&& za dzisiejsze solenizantki;-p

Ja miałam kiepskie sny dzisiaj, jakieś krwawienia mi się śniły... ehhh przezywam bo od pon jadę na urlop z psiapsiułą , a M z kaleką w domu siedzi. Jeden ma zagipsowany mózg a drugi nogę:-D ciężko będzie się pomieścić w naszym małym mieszkanku....na stałe rozłożone łózko, zajmie cały salon, wiec bedziem z M się gnieździć w sypialni 10mkw:-(
jeszcze tyć zaczęłam w oszałamiającym tępie, tak mi wychodzi 1kg na 2tyg, jakoś strasznie po wadze to widać:-( boje się ze ta waga się dopiero rozkreca. Z drugiej strony dziecko powinno na tydzień przybrać ok 200-300g czyli plus jakies wody to będzie z 300g -400g tylko u mnie jest 500g. Czy takie tycie jest normalne, mamuśki? czy potem może być więcej niż te 0,5kg na tydzień??

Do góry