reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

dzień dobry:) ;-)

postanowiłam wziąć głęboki oddech i kilka dni "odpocząć od tematu"
Także trzymam mocniutko za Was kciuki i wrzucam kalendarz:

SIERPIEŃ:

13: Hess - wizyta w trakcie stymulacji + anestezjolog
13: agulla84 - podglądanie endo

14: emenems - połówkowe :)))
14: Bety72 - wizyta i ustalenie planu
14: inka26 - wizyta przed stymulacją
14: moniusia_ - wizyta w trakcie stymulacji + anestezjolog
17: Hess - wizyta w trakcie stymulacji
17: anika11 - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
18: niebajka - wizyta kontrolna
18: stacy - wizyta kontrolna
18: Jessie - pierwsze usg :)
24: Edenlayn - spotkanie z bliźniakami :)
25: kate - spotkanie z maluszkiem :) (usg)

agulla84 - criotransfer
IngaPo - konsultacja w Bocianie
Tola32 - criotransfer

Dzisiejsze dziewczyny dajcie znać co tam słychać:> a jutro ile się dzieje?! wow :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Hess trzymam kciuki:-) in vitro każdemu się w końcu udaje jedni są pospolici a inni są wyjątkowi tak jak ty i potrzebują więcej czasu:tak:

&&&&& za dzisiejsze solenizantki;-p

Ja miałam kiepskie sny dzisiaj, jakieś krwawienia mi się śniły... ehhh przezywam bo od pon jadę na urlop z psiapsiułą , a M z kaleką w domu siedzi. Jeden ma zagipsowany mózg a drugi nogę:-D ciężko będzie się pomieścić w naszym małym mieszkanku....na stałe rozłożone łózko, zajmie cały salon, wiec bedziem z M się gnieździć w sypialni 10mkw:-(
jeszcze tyć zaczęłam w oszałamiającym tępie, tak mi wychodzi 1kg na 2tyg, jakoś strasznie po wadze to widać:-( boje się ze ta waga się dopiero rozkreca. Z drugiej strony dziecko powinno na tydzień przybrać ok 200-300g czyli plus jakies wody to będzie z 300g -400g tylko u mnie jest 500g. Czy takie tycie jest normalne, mamuśki? czy potem może być więcej niż te 0,5kg na tydzień??

Tak w polskich tabelkach podają 0,5 kg na tydzien w drugim trymestrze u nas 300/400 gram wiec nie spinaj poslada jest ok

200/300 to w trzecim ew trymestrze w drugim nie cuduj .....:)

Emi no niby jest dobrze, tylko tak wystrzelila waga teraz nigdy w zyciu nie wazylam 65kg:szok: a ja średniego wzrostu jestem, wiec to dużo. Z drugiej strony jeżeli te pomiary wagi z usg sa poprawne to moje dziecko jakimś grubasem będzie:-p 3tyg temu wazyło 537g a powinno 300g, wiec może stąd te skoki? jeżeli je jak glupi to tyje i jego waga rośnie a nie moja :-)jak można sobie wszystko pięknie wytłumaczyć:-D

A jak wy cieżarówy się urlopujecie? opalacie się, kapiecie w jeziorach, rzeczkach itp? bo się zastanawiam czy mogę dupkę pomoczyć w jeziorku?

Emi no niby jest dobrze, tylko tak wystrzelila waga teraz nigdy w zyciu nie wazylam 65kg:szok: a ja średniego wzrostu jestem, wiec to dużo. Z drugiej strony jeżeli te pomiary wagi z usg sa poprawne to moje dziecko jakimś grubasem będzie:-p 3tyg temu wazyło 537g a powinno 300g, wiec może stąd te skoki? jeżeli je jak glupi to tyje i jego waga rośnie a nie moja :-)jak można sobie wszystko pięknie wytłumaczyć:-D

A jak wy cieżarówy się urlopujecie? opalacie się, kapiecie w jeziorach, rzeczkach itp? bo się zastanawiam czy mogę dupkę pomoczyć w jeziorku?

Kochana ale waga stała u ciebie długo bardzo .... Rob tez pomiary w pasie w obwodzie brzucha i biodrach bo sama waga to niemiarodajna - jak waga bedzie rosła sle np biodra wolniej to ok ale jak wszystko na raz to znaczy ze tez idzie nie tylko ciaza ale nadprogramowy tłuszcz :)
Wszystko do ogarniecia :)

P.s. Tez nigdy 65 nie ważyłam hahaahha dam ci znac jak dobije jakie to uczucie :)

P.s.2 !!! Wlasnie moje DZIEKCO sie obudziło :) chyba za długo siedzie przy kompie i on sie tak buntuje zebym troche wstała :)

Emi mój tez ma ADHD, jedynie mam spokój w aucie bo spi chyba cała drogę:tak: A z tym tłuszczem to albo świruje albo zaczynam bardziej obrastać, albo nogi puchną w sumie już za pare dni 3trym. Dobra tak czy siak damy rade, nie ma już odwrotu najwyżej będę pulchniutkim pączusiem :-p

Emi mój tez ma ADHD, jedynie mam spokój w aucie bo spi chyba cała drogę:tak: A z tym tłuszczem to albo świruje albo zaczynam bardziej obrastać, albo nogi puchną w sumie już za pare dni 3trym. Dobra tak czy siak damy rade, nie ma już odwrotu najwyżej będę pulchniutkim pączusiem :-p

Najwyzej :D
Spokojnie sie obserwuj xzy to opuchlizna czy tłuszcz czy ciaza - tylko spokoj nad uratuje heheh

MATKO:szok::szok::szok: jakie wy macie smieszne problemy;-):-D;-):-D cieszcie sie ze wszystko jest super dobrze i puknijcie sie w czolo:angry::angry::angry:

Wiem AnneMarie jak to brzmi podczas walki o serduszko ... To nie tak ze nie mamy większych problmow albo nie wiemy jak to było wczesniej - ale to aktualne tematy jak niedługo ceny pieluch i kolory kup :D

Tynbardziej po całej drodze jaka przeszłyśmy gadanie o tyciu ciążowym w koncu jest " problemem " :)

Sama zara zobaczysz !!!! Co nie ??

reklama
Ja przy moim malym Jasiu (teraz 1,86 i 15 lat ) jechalam z 15 kilo do szpitala dodatkowo. Po porodzie i stresie 3 dniowym w szpitalu wrocilam do domu o 10 kg lzejsza. Po poru nieprzespanych nocach pozostale 5 tez zniknelo. Dlatego nie rozumiem ,za bardzo o co lata. Ale to prawda,ze ze zaciazone maja inne problemy niz te ktore nie wiedza co i jak...:-):-):-)

Do góry