reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dzięki dziewczyny :) od razu lepiej. No właśnie tak rozmawialiśmy sobie z powrotem, że przecież nie ma zasady jest pobieranych dużo komórek, a nie ma zarodków, jest mało co, a udaje się coś powołać na świat :) no zobaczymy :)

Hess,Tak dzwoniliśmy i mówią, że nic nie ma. M. wracał po ketchup i chyba na kolanach trzymał, a on wyskakuje jak zając z tego auta, więc pewnie spadł mu z kolan czy coś. A tam tyle typków się kręciło nieciekawych, więc pewnie po dokumentach.. :)

stacy, no taki co próbował wybrać kasę to na pewno by nie odesłał ;/ ja bym nie mogła złotówki wziąć;/ każdemu się to może zdarzyć przecież eh.

kate, hess, właśnie mi dali w sumie tyle samo jednostek, jedynie żeby urosły więcej przez 3 dni jeszcze mam się kuć :) kate, no obym powtarzała Twój niefart przed :) żeby później skończyć jak Ty ;)! Doktor ostatnio wypisał mi na skierowaniu beta hcg na dzisiaj i myślę co jest grane i dzisiaj mówią, że to chyba jakaś wróżba, bo już się doktor zapędził, heh ;) Yhm - czyli mam liczyć na max 3 komórki, choć jak będzie jedna to będę skakać, żeby choć coś się uchowało.

Ostatnia edycja:
reklama
moniusia mi się zdaje, ze coś źle zrozuiałaś bo estradiol 680 mówi moim zdaniem o większej ilości komórek. Na pewno nie przypada jeszcze 200-300 na jedną, bo są nie dojrzałe, może 3 pęchole są duże a jakies 2-3 sa jeszcze małe ale komóreczki sobie w nich dojrzeją. A jaki masz protokół dawki rosną czy maleją z czasem? i jaka dawka?

Chyba nic mi nie umknęło.. nie wiem.. On powiedział, że jeden miał 9 mm, a te dwa to były takie dosyć spore, bo sama je widziałam, ale nie mówił ile miały, myślałam, że zapisze na stronie, ale nie ma nic. Jedynie o ilość pęcherzyków się zapytaliśmy po usg to powiedział, że są tylko 3 pęcherzyki. I że bardzo słabo zareagowałam. Protokół długi, 150 menopuru cały czas tylko pierwszy zastrzyk był 225 :) i teraz też 150 przez 3 dni jeszcze no i gonapeptyl.

Ostatnia edycja:
moniusia no to faktycznie pewnie ta 3dojrzeje i będzie z 900 estradiol, ale jak będzie chociażby tylko jedna to jest szansa na powodzenie:-) dziewczyny potrafiły mieć tylko 2 komórki i z tego 2 zarodki i była ciąża, rekordzistka miała jedną komórkę z niej jeden zarodek i tez była ciąża:-p U mnie teoretycznie z 15 komórek odmroziły się tylko dwie, jeden zarodek był i tez była ciąża. Trzymam kciuki. Ogólnie przy punkcji ZAWSZE okazuje się że tych pęcholi jest trochę więcej, więc może moje rokowania na dodatkowe 2-3 się sprawdzą:-p

Emenems gratuuulacje :)))

Moniusia_ ja mialam 18 pęcherzykow, 13 komórek z czego tylko 6 było dobrych. Po zapłodnieniu jeden odpadł, zostało 5. Kilka dni transferze 1 zarodka okazało się ze pozostałe 4 przestały się rozwijać nie było czego zamrozić. I niby stymulacja była super... a w sumie tylko 1 zarodek się nadawał i fasolka jest z nami :) Także nie ma reguły. 3 mam kciuki kochana.

Za pozostałe staraczki też &&&

Emi to teraz musisz wrócić po chłopaka, chyba ze masz w zanadrzu same dzieczyny. Tak jak moja sąsiadka po 4 córach wymiękli:-p albo następny chłopak a potem znowu dziewczyna i tak aż będą dwie parki :-D

kate, dzięki bardzo :) trochę takie historie, że ktoś miał dwie czy jedną i się udało to pocieszają nieziemsko :) Obyś była dobrym prorokiem! :)

Jessie, dzięki kochana i właśnie wiem, że nie mam zasady dlatego też nie chcę się dołować, że jest aż tak źle, bo źle by było jakby nic nie urosło :)

Jeny, nie sądziłam, że przyjdzie mi się tym stresować,ale cóż... no ale uspokoiłyście mnie trochę :) Teraz mykam na budowę, bo okna i rolety dziś mi wstawili :) Chociaż to :D

Kate-jakie oznaczenie Bety (jednostki) maja polskie labo???? mIU/U ? bo dzisiaj dla mojego swietego spokoju znowu sobie zrobilam i chce sie przeliczyc, chociaz wydaje mi sie ze moje IU/U to to samo???:baffled:

Kate - oczywiscie juz maz zapowiedział ze obiecalam syna to do 40 stki bede z brzuchem chodzic :)

A czy cos wiesz na temat łożyska ? Mam chyba to przodujące tutaj sie nazywa, bo położna mowi ze wszystko ok ze mam normalnie funkcjonować itp.
Doczytalam w necie ze jak nie było krwawienia to nie jest to groźne dla ciazy ale ja i tak bede chyba uwazac

reklama
Do góry