reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Silvia84 na you tubie jest filmik jak zrobić sobie zastrzyk tym lekiem, dasz radę. Ja robiłam mnóstwo takich zastrzykow

Dziękuję Kachna jutro popatrzę mam nadzieję, że dam radę bo troszkę się przeraziłam jak zobaczyłam te buteleczki :rolleyes:

Ale wiecie ten nasz kraj to jest zacofany jeśli chodzi o in vitro!! Ja nie wiem co te pisiory mają w głowach myślą, że jak dadzą 500zł na 2 dziecko to zwiększy się liczba urodzeń no i wiecie co na pewno mają rację bo zwiększy się liczba ale patologii w Polsce!!!! A gdyby dalej refundowali in vitro to przynajmniej dzieci rodziłyby się w dobrych rodzinach mające szansę na wykształcenie i dobre życie. Ale cóż taka właśnie jest Polska i ich rządy..... :(

reklama
Monika to ograniczenie dotyczące zapłodnienia tylko 6 komórek weszło od listopada to jeszcze PO to wprowadziło uważam, że to był ukłon w stronę kościoła wiecie żeby zarodki " nadliczbowe "nie były mordowanie

Cześć dziewczyny :)
Mam do Was pytanie czy jest tu jakakolwiek z Was która zdecydowała sie na in vitro ale ze względu na obciążenie genetyczne??
My z partnerem jesteśmy obciążeni genetycznie i jesteśmy nosicielami genu :/ W tej chwili jedyna możliwość na zdrowe dziecko to in vitro jestem raczkująca w tym temacie ale dużo czytam i sie dokształcam ale dodam ze rozmowa z kimś kto jest w trakcie lub po in vitro i ma podobna sytuację by mi pomogła :)

Kachna ja też już oplacam mrozenie tzn.w 2013 załapałam się na refundacje ale zamrozili mi 3 zarodki i 2 komórki-za kom.już trzeba sobie płacić pierwszy raz od razu po transferze 900 zł a teraz już po 400 zł place(drugi raz) w Invimedzie tak jest. Ale mi na prawdę chodzi o pary których nie będzie na to stać,nie zapłacisz oddaj zarodki do adopcji jaki problem?? Taki ze gdy patrzę na swojego synka (stawiam się w takiej sytuacji)nie oddała bym,serce pęka na samą myśl że człowiek chciałby jeszcze skorzystać z takiej szansy a niestety nie będzie mógł. Niektóre z par pewnie splacaja nie jeden kredyt bo próbowali wiele razy to jest w tym wszystkim najgorsze. Jak to pis tłumaczy bo ivf nie leczy niepłodności do jasnej cholery jak np ja mam się z niej wyleczyć jak mam niedrozne oba jajowody.

Ja ostatecznie w tym miesiacu spłaciłam ivf - miesiac przed porodem a miałam rządowa refundacje ale wiecie jak to jest .... Dojazdy hotele jedzenie ... Ehhhh bardzo mi przykro ze tak w Polsce sie dzieje :(
A z ciekawostek - w Norwegii pary homosexulane i samotne kobiety maja refundacje bez problemu ale nie ma adopcji komórek.
Wszedzie cos...

Dorotka - tytuł powala jak i sama treść.
Pogratulować - ja to prostak jestem ( po studiach ale prostak :D) u mnie same bluzgi by były

Monika to ograniczenie dotyczące zapłodnienia tylko 6 komórek weszło od listopada to jeszcze PO to wprowadziło uważam, że to był ukłon w stronę kościoła wiecie żeby zarodki " nadliczbowe "nie były mordowanie
A więc jak zawsze dziewczyny doinformują nas o tym co jeszcze nie wiemy :) Dzięki.
Oczywiście wszystkie fluidy do mnie docierają i chętnie je przyjmuję :D Można na Was zawsze liczyć :)

Nie ma mnie tu, ale na bieżąco Waszymi sprawami jestem, kibicuje bez względu na etap, na którym jesteście!

Od kilku dni nie byłam w najlepszym nastroju, wczoraj byli apogeum, dziś lepiej. Biorę się za pierniczki i przesyłam cudny zapach ;)

reklama
Do góry