reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja bardzo dużo leżę. ..i boli....

Mnie opuścił ten bol dopiero pare dni temu a to 11 t .Tez cały czas leżałam bo mam krwiaka i było jeszcze gorzej jak leżałam . Zaczęłam brać magnez i kupiłam sobie poduszkę tak do spania dziewczyna poleciła mi na ciężaróweczki po invitro i odpukać przeszło .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jesteś już po 3 stymulacjach czy 3 transferach?? Gosiu a w jakiej klinice się leczysz? Je jestem teraz już w sumie w 3 klinice gdzie miałam przeprowadzane in vitro i zaskakujące jest to że za pierwszym podejściem miałam 15 komórek, kolejne 2 - po 6 marnych komórek, słabe zarodki. Teraz w trezciej klinicie tych komórek pobrali 30 i nigdy tak ładnych zarodków nie miałam! Plujemy sobie teraz w twarz że nie kazaliśmy zapładniać wszytskich komorek tylko 15, może a nawet na pewno miałabym jeszcze więcej mrożaków. Tu też mrożą w 3 dobie tak że więcej tych zarodków jest, a te gorsze zostawiają do dalszej hodowli na kolejne dni. Nie miałam nigdy blastocysty ale przypuszczam że te zarodki które były teraz mrożone w 3 dobie mogły osiągnąć to stadium czy jak to nazwać

Ja mialam 2 zarodki w 3dobie zamrozone jak odmrazali to hodowali je do blastocysty wiec dzis transferowali mi 2 ladne blastocysty [emoji4]

Uu to ja będę jeść ananasa z tym winem to powaga?

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom
Powiem tak , jak mialam poprzednio transfer to nic nie robilam na poprawe endometrium i bylo slabe 7, 5mm i nie przekroczylo 8mm. Teraz postanowiłam od 1dc brac suplementy wit E,D, C, magnez, olej z wiesiolka w kapsulkach, czerwone wino wytrawne1lampka dziennie[emoji3], orzechy brazylijskie i migdaly, no i ten ananas 2dni przed i 2dni po. Moje endometrium poprawilo sie, moze nie jest super, ale poprawa jest na 9mm. Mysle ze warto wspomagac ale od 1dc i codziennie.

reklama
Do góry