reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewuszki jestem po usg. Piotruś ma wciąż malutki brzuszek choć szacowany na ciut większy niż w czwartek, waga drgnela do 1900 g (w zeszła środę 1700). Przepływy u obojga są bardzo dobre wiec dalej czekamy i się obserwujemy. Z pewnością zostane w szpitalu do dnia porodu wiec mimo tego że nienawidzę takich miejsc to mam nadzieję że poleze min 2 tygodnie. Trzymam kciuki za resztę dziewczyn, dla których ten dzień jest bardzo ważny [emoji110]

[emoji127] 28.10.2017
Super. Nadrabia dzielny :)

reklama
na refundację raczej nie mam co liczyć - te badania, które mi zlecił, wyszły ok więc te leki to tak naprawdę są prewencyjnie stosowane...

Mam znajoma która to brała ale ona poroniła 5 razy i to było wskazaniem . Ja jestem po intralipidzie a wskazanie było wysokie nk . Pytanie co lekarz uważa za wskazanie u Ciebie bo jakieś musi być .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dobra zrozumiałam już o co chodzi z tym lekiem. Przepisał mi dawkę 20g, a lek jest sprzedawany w stężeniu 50g/l. Czyli ja potrzebuję 400ml tego dziadostwa. Cenowo by sie zgadzało z tą wyszukiwarka, bo mi powiedzieli 3800 za to - mam nadzieję, że z podaniem. Czyli jak się zachciało dziecka to trza bulić... Jak mi ktoś opowiada że pieluchy są drogie to mam ochote go zabić :p

Mam znajoma która to brała ale ona poroniła 5 razy i to było wskazaniem . Ja jestem po intralipidzie a wskazanie było wysokie nk . Pytanie co lekarz uważa za wskazanie u Ciebie bo jakieś musi być .

Dokladnie. Jakby bylo konkretne wskazanie to bym sie nawet nie zastanawiala, ale kurde prewencyjnie wydac kilkanascie tysi to hmm...

Chyba wystarczyło mu, że nasze badania ok, zarodków 100% (6 z 6 zapładnianych komórek) i za pierwszym razem ciąża biochemiczna - czyli jest przekonany, że to ze mną jest coś nie tak. Dobra, już teraz i tak za późno na "wymyślanie". Mam nadzieję, że wystarczy 2-3 te kroplówki bo nie powiedział ile. W ogóle dopiero miła pani w gabinecie pielęgniarek powiedziała mi o cenie tego leku. Mało co nie spadłam z krzesła.

haha nie! to WY te mordki co krzyczały na mnie :p
dobra miałyście rację. Zanosi się na to, że jestem w ciąży :D Naprawdę. To nie żart. Ja pitole co ja teraz zrobie :D:D:D
Jest malusi pęcherzyk - jeden - ale na swoim miejscu.
I teraz hit - jako "kropkę nad i" do leczenia immuno podamy immunoglobuliny (to się nazywa IgVena - ktos coś na ten temat wie???) Ma być tego kilka kroplówek, z czego jedna kosztuje 4tys... Wyebało mnie z kapci...

Cudownie, że Maleństwo na swoim miejscu. Teraz niech się mocno trzyma mamusi.

haha nie! to WY te mordki co krzyczały na mnie :p
dobra miałyście rację. Zanosi się na to, że jestem w ciąży :D Naprawdę. To nie żart. Ja pitole co ja teraz zrobie :D:D:D
Jest malusi pęcherzyk - jeden - ale na swoim miejscu.
I teraz hit - jako "kropkę nad i" do leczenia immuno podamy immunoglobuliny (to się nazywa IgVena - ktos coś na ten temat wie???) Ma być tego kilka kroplówek, z czego jedna kosztuje 4tys... Wyebało mnie z kapci...
Gratuluję. A na co te kroplowki teraz jak już dzidziuś jest zadonowiony

reklama
Do góry