reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

My mamy słabe parametry nasienia,
Podali nam w 4 bo 5 wypadała w niedziele... mówią ze 2 by dotrwały, radko sie zdarza ze nic nie dotrwa!
A co oznacza "słabe"?
Bo przy ivf icsi czy imsi ilość ma chyba drugorzędne znaczenie...
Chodzi o fragmentacje dna?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A co oznacza "słabe"?
Bo przy ivf icsi czy imsi ilość ma chyba drugorzędne znaczenie...
Chodzi o fragmentacje dna?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Maz ma wazektomie, ponowne uderzenie "rurek" w grudniu 2016. Nasienie wracało ale powoli... a potem sie zatrzymało teraz znów wróciło i mamy 16 mln, morfologia ok, ruch a plus B 30%, maju robiliśmy fragmentację 28 procent... nie wiemy jak teraz to wyglada podobno zawsze po rewazektomi( ponowne połączenie nasieniowodów) dna podwyższone. Tak ogólnie do in vitro wystarczy 6 w mocnych. Ale jak widać nawet z tym udało sie hodować do 4 doby... chociaż liczyłam na mrozaki ehh. A powiedz jaka historia u Was?

A na ile komórek ile sie zaplodnilo i dotrwalo do tej 4 doby?? Jak możesz przypomniec
Mieliśmy 6, wszystkie sie zaplodnily i super dzieliły do 3 doby, w 3 przestały...4 odpadły. Miałam transfer w 4 dobie rano 12 komorek B klasa i jedno wciąż włączyli 6 komorek B klasa. Embriolog mowi ze do 5 dotrwałby 12 kom a 6 zalezy. Tak jak mowię u nas tylko nasienie, ja niby okaz zdrowia a nasienie gorzej fragmentacja 28 proc a cała genetyka ok....

To nie w tym sensie pisałam tylko że ja sama nie pamiętam nazw tych badań (tylko te dwa mi jakoś utkwiły w głowie może przez to że najtańsze i najdroższe z mojej puli [emoji6])... nie wiem, mam mieszane uczucia przed wizytą, bo z jednej strony wolałabym zacząć stymulację a z drugiej jeśli są konieczne te badania to mieć to już z głowy, tyle że wtedy musimy ze względów finansowanych odpuścić stymulację [emoji17]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym zrobiła potrzebne badania, one duzo mówią. Ja byłam zła na lekarza ze nam tyle zlecił a teraz jestem zadowolona, ... moze odłożyliśmy kase na stymulację ... wiem okropne sa to koszty. Kosmiczne

My mamy słabe parametry nasienia,
Podali nam w 4 bo 5 wypadała w niedziele... mówią ze 2 by dotrwały, radko sie zdarza ze nic nie dotrwa!
Ale czemu zakładasz ze maja noe dotrwać , lekarz mowi ze to 2 proc przypadków ale i tak sie bałam... nawet jak za pierwszym nie dotrwają nie oznacza ze za drugim nie dotrwają

Mieliśmy 6, wszystkie sie zaplodnily i super dzieliły do 3 doby, w 3 przestały...4 odpadły. Miałam transfer w 4 dobie rano 12 komorek B klasa i jedno wciąż włączyli 6 komorek B klasa. Embriolog mowi ze do 5 dotrwałby 12 kom a 6 zalezy. Tak jak mowię u nas tylko nasienie, ja niby okaz zdrowia a nasienie gorzej fragmentacja 28 proc a cała genetyka ok....
To w sumie podobnie jak u nas,u mnie tez wszystko teoretycznie ok tylko nie mam aktualnych wynikow M. Dziękuję za pomoc :-)

Właśnie... Moja mama też mi mówi żeby zrobić te badania... ciągle tylko myślę i analizuję a i tak nigdy nie wiadomo które wyjście jest dobre [emoji57]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem ale bedziesz miała z głowy a tak jak podejmiesz próbę cos nie bedzie po Twojej mysli bedziesz sie zadręczała. A tak czysta kartka i do przodu...

reklama
Do góry