reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Staram sie kochana. Tylko chyba spokojnoejsza bym byla wiedzac ze np bedzie poronienie. Bo tak to do wtorku dzien w dzien bede sie stresowac. A tak to dopoki nie bedzie krwawienia to bylabym spokojniejsza. Moze glupio to brzmi ale od wcxoraj snuke sie jak cien. Zalamalo mnie to troche... Po prostu strasznie sie boje....
Kochana a moze dla spokoju pojdziesz wczesniej, chocby do innego lekarza? Na takim etapie to chyba codziennie bedzie widac roznice w tetnie? Jesli bedzie cokolwiek szybciej to bedziesz spokojniwjsza, ze sie rozkreca:)

reklama
Kochana a moze dla spokoju pojdziesz wczesniej, chocby do innego lekarza? Na takim etapie to chyba codziennie bedzie widac roznice w tetnie? Jesli bedzie cokolwiek szybciej to bedziesz spokojniwjsza, ze sie rozkreca:)
Masz racje. Na sobote umowie sie chyba do innego lekarza. Chyba ze jakims cudem mi sres przejdzie i wytrzymam do wtorku....

No to porozmawiała bym z lekarzem jak będziesz na kontroli. Ja zdecydowałam się pozniej na nią i szczerze mówiąc uparłam bo wskazań nie było. Zawsze u każdego gina słyszę jakie to u mnie wszystko idealne, antralnych duzo, endo cod miód, zanim nie zaczęłam ładować hormonów cykle regularne, na każdym monitoringu pękający pęcherzyk a jajowody drożne. Mam co prawda skrócona 2 lata temu szyjkę o 1/3 bo pojawiły się zmiany w cytologii ale to nie ma wpływu na zachodzenie. Przed ta konizacja miałam histeroskopie w celu zrobienia biopsji zmienionych ognisk i macicy i przy okazji mnie oglądnęli ze polipów brak ale to nie była histero pod kontem płodności tylko w konkretnym celu w szpitalu na NFZ i się bałam ze może jakieś zrosty albo cholera wie co przeoczone.

reklama
Ja mam endometrioze III stopnia (laparpskopia 8 miesiecy temu) i od tamtej pory kazali sie starac. A okazalo sie ze pecherzyki mi nie pekaja (rowniez po zadnych zastrzykach).
Encorton w Gyncentrum. Tam rowniez Neoparin daja "na wszelki wypadek". Ja akurat mam mthfr i pai1 wiec i tak powinnam do dostac.
Co do histeroskopii to sie nad nia zastanawiam, bo poprzedni gin do ktorego chodzilam wydumal z usg ze mam jakiegos polipka. Zwrocilam na to uwage w klinice w czasie stymulacji ale jakos nie spotkalo sie to z odzewem...

Koniecznie zrób tą histero, bo polipy mogą utrudniać implantację. Dodatkowo zadziała jak scratching.

Do góry