reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

To istotny wskaznik przy obecnych mutacjach metylacji. Homocysteina nie powinna byc za wysoka w ciazy. Zreszta nie tylko w ciazy. To tez istotny wskaznik kardiologiczny. W kontekscie obecnych mutacji MTHFR homocysteina rosnie przy suplementacji witaminami z grupy B w nieprzyswajalnej formie dla danego organizmu. Przy MTHFR w celu obnizenia poziomu homocysteiny powinno sie tez suplementowac choline i selenometionine.
@chlopkers - dziękuję - ale Wy mądre Kobietki jesteśta - czapka z głowy. Mam ciut namieszane w MTHFR - no to zrobię jutro.

reklama
@dżoasia, bardzo mi przykro, że musiałaś przez to wszystko przechodzić. Jesteś chyba babką z żelaza! I bardzo Ci dziękuję za słowa wsparcia, bardzo mi pomogłaś. Wytłumaczyłam sobie, że n8c już nie zależy ode mnie, zrobiłam co mogłam, żeby kropek ze mną został, teraz tylko czekać. W ciągu 2 dni powinno się juz coś wyjaśnić. Ściskam Was mocno babki.
Kochana, najważniejsze to mieć cel i do niego dążyć. Kiedyś będę mamą i nic mnie przed tym nie powstrzyma! Szkoda tylko, że do celu po trupach, ale co zrobisz. Na takie rzeczy nie mamy wpływu niestety.

@chlopkers - dziękuję - ale Wy mądre Kobietki jesteśta - czapka z głowy. Mam ciut namieszane w MTHFR - no to zrobię jutro.
Jesli jest problem z MTHFR to zrob sobie tez koniecznie poziom kwasu foliowego, jesli masz mozliwosc to dobrze byloby tez zelazo, ferrytyne, poziom wit. D, wit. B12, dziewczyny robily tez bialko S i C (Gosia te bialka ogarnia, ja nigdy nie wiem o co zapytac w labie bo tych badan bialek to jest kilka roznych w Diagnostyce [emoji6] ).
No ale to nie sa najtansze analizy. Najwazniejsza homocysteina i kwas foliowy.
Aaa i pamietaj ze homocysteine sie robi na czczo [emoji4] ja kiedys poszlam zadowolona po poludniu do labu, a Pani o malo nie padla ze smiechu, jak jej powiedzialam jakie badanie chce zrobic [emoji38]

Jesli jest problem z MTHFR to zrob sobie tez koniecznie poziom kwasu foliowego, jesli masz mozliwosc to dobrze byloby tez zelazo, ferrytyne, poziom wit. D, wit. B12, dziewczyny robily tez bialko S i C (Gosia te bialka ogarnia, ja nigdy nie wiem o co zapytac w labie bo tych badan bialek to jest kilka roznych w Diagnostyce [emoji6] ).
No ale to nie sa najtansze analizy. Najwazniejsza homocysteina i kwas foliowy.
Aaa i pamietaj ze homocysteine sie robi na czczo [emoji4] ja kiedys poszlam zadowolona po poludniu do labu, a Pani o malo nie padla ze smiechu, jak jej powiedzialam jakie badanie chce zrobic [emoji38]
Oki - na czczo - zapamietam ;) białka, wit D i zelazo , ferytyna - zrobione :) - pyke jutro homocysteine , kwas i wit z grupy b - tych nie mam - Dzieki jeszcze raz :)

A dzieki [emoji9] juz pisalam wczoraj ale to pewnie sobie doczytasz [emoji4] beta z wartosci 607 w 12dpt wzrosla do 1446 w 14dpt [emoji4] jeszcze czekam na wczorajszy progesteron, bo to wysylaja do innego lab na oznaczenie. Nie chce zapeszac ale mam wrazenie ze te moje plamienia sie zmniejszyly. I tak pomyslalam ze to moglo byc od mojej nadzerki, ktora wiem ze mam (chyba na szyjce?). Teraz tylko czekam z utesknieniem na usg pecherzykowe i potem serduszkowe [emoji7]

W którym dniu po transferze miałaś plamienia? Jak myślicie od czego się to dzieje przecież mamy duże dawki progresteronu które powinny wspierać kropki

W którym dniu po transferze miałaś plamienia? Jak myślicie od czego się to dzieje przecież mamy duże dawki progresteronu które powinny wspierać kropki
Kurcze nie pamietam dokladnie. 10-16dpt? Ale nie daje sobie glowy uciac liedy sie zaczely. Dzis rano byly juz niewielkie [emoji4] moj lekarz od razu zapytal o poziom progesteronu oraz czy biore Acard i heparyne. To pewnie te czynniki maja zwiazek.

reklama
Do góry