reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Oj kochana każda ma gorszy i lepszy dzień to normalne.... mi doskwiera męża praca czyli moja samotność ale tak już jest niestety i narazie musi być :( a z tego co pamiętam to na forum zawsze się wspierałyśmy więc śmiało dołuj nas ile chcesz a my Ciebie podniesiemy z tego dołka :)
odnośnie tatuażu męża .... hmmm nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem .... Ale jakaś nauczkę musisz mu dac... Tak aby pamiętał że żony to trzeba się słuchać :D

Dziekuje @marg88, powiem szczerze ze meczy mnie taki kiepski nastroj! Ogolnie to jestem pozytywna osoba i nie lubie jak inni doluja dlatego staram sie w koncu podniesc z dolka! Siostre mam i czeka na mnie z prosecco a ona mnie zawsze z dolka wyciagnie :) Wybierami sie tez na Mamma Mia ale nie wiem jeszcze kiedy!

reklama
Jeny ale slodko :) Wy dziewczyny tutaj rozwalacie system! taka dobroc ze nigdzie nie ma tak dobrze jak z Wami!!!
[emoji173]️

Mialam doczytac i napisac ... ale zostalo mi jakies 300 stron [emoji33] a wiec nie wiem czy tak na szybko dam rade, dopiero z pracy wracam!!!

Ale bylam dzisiaj u gina pogadac o planach i jak ona tutaj lokalnie moze mnie wspierac. A wiec mowi ze jak Pasnik jej przesle info o lekach i jak mam brac to ona mi wszystko tu wypisze, poszuka jakie to leki tutaj i mi przepisze. Poza tym pojdzie na ubezpieczenie a wiec zawsze troche croszy do przodu! Bardzo mi odpowiada ta nowa doktor, czuje sie u niej jak u kolezanki na kawie :)
Poza tym da mi zwolnienie z pracy na czas kuracji, ale mysle aby zrobic na 50% i pracowac te 50% tylko z domu, bo Gosia mi mowila ze dosyc latwo mozna zlapac infekcje a poza tym jest sie ogolnie zmeczonym i oslabionym. Mysle ze szef moj na to pojdzie, a jak nie pojdzie to zwolnienie na 100%, ale wolalabym na 50% aby za duzo nie myslec! A wiec ta sprawa zalatwiona.

A teraz pytanie do Was, mam wypisane aby brac leki od pierwszego dnia cyklu, ale czy to na prawde bierze sie przy cyklu, ona mowila aby sie podpytac o to. Chodzi o to ze moje cykle sa bardzo rozne, dzisiaj jest dzien 46 i @ nie ma i nie wyglada ze przyjdzie ... teraz jedziemy na wakacje i sie zastanawiam co jak dostane na wakacjach albo zaraz przed. Pasnik nie sugeruje aby zaczac na wakacjach, poza tym nie ogarne lekow do tej pory a wiec chcialabym zaczac po urlopie ale jak dostane @ przed samym to musze znow na kolejny cykl czekac a to bedzie kolejne 1.5 miesiaca albo i wiecej, a nie chce tyle czekac bo potem znow bedzie pora chorob itp. Napisze do Pasnika ale co wy myslicie???

Asiu na pewno przy cyklu zaczynasz - ja mam też od 1 dnia I to ważne A zalecenia mamy prawie takie same ;)

Dziekuje @marg88, powiem szczerze ze meczy mnie taki kiepski nastroj! Ogolnie to jestem pozytywna osoba i nie lubie jak inni doluja dlatego staram sie w koncu podniesc z dolka! Siostre mam i czeka na mnie z prosecco a ona mnie zawsze z dolka wyciagnie :) Wybierami sie tez na Mamma Mia ale nie wiem jeszcze kiedy!
Omnomnomnom! Prosecco na peeeewno pomoze :D

Jeny ale slodko :) Wy dziewczyny tutaj rozwalacie system! taka dobroc ze nigdzie nie ma tak dobrze jak z Wami!!!
[emoji173]️

Mialam doczytac i napisac ... ale zostalo mi jakies 300 stron [emoji33] a wiec nie wiem czy tak na szybko dam rade, dopiero z pracy wracam!!!

Ale bylam dzisiaj u gina pogadac o planach i jak ona tutaj lokalnie moze mnie wspierac. A wiec mowi ze jak Pasnik jej przesle info o lekach i jak mam brac to ona mi wszystko tu wypisze, poszuka jakie to leki tutaj i mi przepisze. Poza tym pojdzie na ubezpieczenie a wiec zawsze troche croszy do przodu! Bardzo mi odpowiada ta nowa doktor, czuje sie u niej jak u kolezanki na kawie :)
Poza tym da mi zwolnienie z pracy na czas kuracji, ale mysle aby zrobic na 50% i pracowac te 50% tylko z domu, bo Gosia mi mowila ze dosyc latwo mozna zlapac infekcje a poza tym jest sie ogolnie zmeczonym i oslabionym. Mysle ze szef moj na to pojdzie, a jak nie pojdzie to zwolnienie na 100%, ale wolalabym na 50% aby za duzo nie myslec! A wiec ta sprawa zalatwiona.

A teraz pytanie do Was, mam wypisane aby brac leki od pierwszego dnia cyklu, ale czy to na prawde bierze sie przy cyklu, ona mowila aby sie podpytac o to. Chodzi o to ze moje cykle sa bardzo rozne, dzisiaj jest dzien 46 i @ nie ma i nie wyglada ze przyjdzie ... teraz jedziemy na wakacje i sie zastanawiam co jak dostane na wakacjach albo zaraz przed. Pasnik nie sugeruje aby zaczac na wakacjach, poza tym nie ogarne lekow do tej pory a wiec chcialabym zaczac po urlopie ale jak dostane @ przed samym to musze znow na kolejny cykl czekac a to bedzie kolejne 1.5 miesiaca albo i wiecej, a nie chce tyle czekac bo potem znow bedzie pora chorob itp. Napisze do Pasnika ale co wy myslicie???
Super ze lekarka ci pomoze ;) i da zla
Ten pomysl z gym zeby pracowac z domu spoko bo to nie jest tak ze caly dzien czujesz sie do dupy wiec jesli tylko twoj szef na to pojdzie to super ;)
Co do twoich cykli to albo pogadaj z Pasnikiem zeby zaczac leki w 2 oolowie cyklu albo spytaj go o wywolanie okresu duphastonem wczesniej zeby nie przedluzac az tak mocno rozpoczecia leczenia. Ja zaczynalam w 2 polowie cyklu bo moj gon troszke namieszal i nie bylo problemu. Chociaz jak ty masz kuracje 21 dni to mysle ze lepiej zaczac od 1 dc. A akurat do konca cyklu dobije ci 2 tygodniowa przerwa po leczeniu

Dziewczynki ale sie rozpusalyscie, wlasnie nadrobilam chyba z 50 stron od wczoraj ;) juz jestem na biezaco [emoji16]. Wczoraj spedzilam dzien z tata bo bardzo razdko sie widujemy, przynajmniej przez to in vitro jestem czesciej w polsce :). Tak czytalam wasze wypowiedzi odnosnie spasmoline i tego atosibanu czy jak to sie zwie. Czy wy te leki przeciwskurczowe bierzecie na wszelki wypadek czy macie jakies podstawy? Ja zwiekszylam dawke magnezu od wczoraj, poprosze w dniu trnafseru keszcze o recepte na to spasmoline ale nie wiem czy to brac profilaktycznie czy tylko jesli beda wyczuwalne skurcze?

@Mieciu85, a gdzie Ty mieszkasz bo chyba mi ucieklo?

Asiu nie takie rzeczy człowiek z facetami musi przejść. A z baby w ramach kompromisu można zrobić syrenę i już tak nie będzie boleć.

reklama
Do góry