reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Kochana musisz być dzielna ! Wiem co czujesz ... ale teraz w mojej obecnej sytuacji 100 razy bardziej wolałabym brąz niż kurna potok. Ale tego nie wybieramy. Pamiętaj, że około 40 % kobiet w czasie ciąży ma plamienia. Wszystko w środku jest bardzo mocno ukrwione (a jeszcze pchamy tam palucha) i nie ma się co dziwić, że coś tam od czasu do czasu poleci.
Ja zaczęłam schodzić z progesteronu, ale zrobiłam wczoraj badanie No i zobaczy jak wyjdzie ;) w pon dopiero mam wyniki, a kończę z wkładaniem palucha we wtorek [emoji322]

Także mała [emoji1307] Teraz „tylko” przeżyć ciąże [emoji23] damy radę ;) pomyśl sobie, że w te święta Bożego Narodzenia będziesz miała na rękach Wasz wymarzony skarb [emoji3590][emoji3590]
Pocieszylas mnie. Też już czekam kiedy zacznę schodzić. Przez ta luteine podjezykowa mam cały język i policzki białe nie wspomnę o tym,ze ciagle mi gorzko w buzi, bo zanim się to dziadostwo rozpuści..
Ahh, już sobie wyobraziłam choinkę..

reklama
Ojjj nie zawsze mam tyle siły.. ostatnie razy to ryczałam jak dziecko, ale to nic nie zmieni 😑
Muszę dać radę i wiem, że dam ;) tyle czekałam, żeby być w tej ciąży.
Powiem Wam, że po tych akcjach co mam teraz nie wyobrażam sobie zajść 2 razy w ciąże .. z drugiej strony i tak nie mamy zarodków.

Jeszcze tylko i aż 6 miejscy 😍 każdy dzień przybliża nas do celu !!
Kurcze z tym łożyskiem to dobrze aby się podniosło. Dziwne że zwolnienia nie dostałaś dalej. Mieszkasz w PL? bo jakieś takie nie nasze to lekarskie postępowanie .

Ja też polecam. Po transferze brałam lutinus przez dwa tygodnie, też podrażnienie i dyskomfort. Prolutex wspominałam sto razy lepiej, zastrzyk raz dziennie i bez kłopotu. Cena ta sama, znaczy wtedy była taka sama , teraz nie wiem.
7 szt prolutexu w Gdyni kosztuje 150zl z refundacją A luteina 30 tabletek chyba 8zl.
No już napisalam wyżej, zobaczymy po następnym wyniku progesteronu co wymyśli;)

Ojjj nie zawsze mam tyle siły.. ostatnie razy to ryczałam jak dziecko, ale to nic nie zmieni [emoji58]
Muszę dać radę i wiem, że dam ;) tyle czekałam, żeby być w tej ciąży.
Powiem Wam, że po tych akcjach co mam teraz nie wyobrażam sobie zajść 2 razy w ciąże .. z drugiej strony i tak nie mamy zarodków.

Jeszcze tylko i aż 6 miejscy [emoji7] każdy dzień przybliża nas do celu !!
A kiedy planujesz zaczac sobie coś szykowac dla dzidzi?
Ja sie wczoraj odwazylam i wyciągnęłam segregator ciążowy.. zaczelam to uzupełniać;)

Dziewczyny jest straszny problem z prolutexem w Krakowie,tylko w 1aptece a Katowicach pokazuje ze jest dostepny.czy dostajecie jakies zamienniki? Czy tylko lekarz zaleca progesteron doustnie i dopochwowo?
Ja mam przepisany
prolutex x1
Progesterone besins 3x2
Duphaston 3x1
Crinone 1x1
Ale ponoc Prolutex najlepiej się przyswaja.

W Krk Prolutex kupowałam w aptece Słonecznej na Mehoffera, koło Gyncentrum, tyle, że drogi był :/ i to już było jakiś czas temu, więc musiałabyś zapytać czy mają

Synevo robi praktycznie wszystkie badania immunologi. A w labie na pewno będzie taniej niż w klinice 😊
Np powiem ci ze różnie to bywa bo np w kłonicę za pakiet badań genetycznych zapłaciłam tylko 600 zł a w Łabie jedno badanie tyle kosztowało wiec naprawdę trzeba się podpytać a w synevo jest ogólnie bardzo drogo ale jeśli miałabym możliwość zrobić u siebie w mieście to nawet byłabym skłonna przepłacić

Wiesz co, ale ja mam ogólnie dużo luteiny.
3x2 luteine 100 dopochwowo
3x2 luteine 50 pod język
3x1 duphaston i wlasnie zastrzyki z prolutexu.
Zobaczę w marcu jaki mam poziom progesteronu, może mi z czegoś zejdzie. Mam duże dawki bo w dniu transferu mialam 14 progesteron. Potem w 15dpt juz troche ponad 40.
Dziewczynki może wy mi wytlumaczycie o co chodzi z tym progesteronem. Nie miałam świeżego transferu bo progesteron 1,8 a do crio dobrze żeby był wysoki to ja już nic nie kumam skoro podają zarodek w tym samym dniu czy to po punkcji czy po naturalnej owulacji ...

reklama
Bardzo się cieszę ze walczysz ❤ Jak znosisz stymulację ? Czy coś się zmieniło ? Leki, dawki ? Immunologia ?

Tym razem długi protokół, gonapeptyl, menopur i gonal, immunologia też przebadana, dostałam accofil do transferu na brak kirów, poza tym nic złego tam nie wyszło, ale u nas na pewno jest problem z nasienieniem. Stymulację znoszę całkiem dobrze, ale stres się pojawił, teraz jedna wielka niewiadoma i oczekiwanie, wiesz jak jest :)

Do góry