reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

No a ja dziś ogarnęłam podwozie 2 maszynki poszły...ciężka praca przed lustrem bo innej opcji nie było hehe!Na ten moment w moim szpitalu 1 osoba towarzysząca przy porodzie i sali poporodowej dozwolona.Wiem że może się to jeszcze zmienić .
Zanim zaczniesz rodzic, to mam nadzieje ze sytuacja się już zmieni i zapraszam do mnie do salonu, ogarnę broszkę przyzwoicie na poród i dam jeszcze wizytówki jakby pytali co to za artysta robił 😜😜😜😜

reklama
Cześć dziewczyny mam nadzieję że przyjmijcie mnie do swojego grona.
Jestem Sylwia, stwierdzona niepłodność wtórna, po 9 latach starań, badań, 4 inseminacjach, 1 invitro jesteśmy w 5 tyg ciąży.

Mieszkamy ponad 2 lata w Hiszpanii i niestety teraz na początku ciąży czuje się tu bardzo osamotniona jeśli chodzi o służbę zdrowia.

Tu mam wrażenie, że wszystko jest inaczej. W pl ciąża po invitr6a przynajmniej jej początek jest nadzorowany by był sukces. Tutaj sama proszę o badania, które zleca mi lekarz z pl I ze wszystkim jest problem. Tak mam 4,86 lekarz mówi że norma to 2,5 a tutaj mi mówią że norma jest do 5 więc mam podwyższone do obserwacji.

Dodatkowo epidemia też nam w niczym nie pomoga. Pierwsza wizyta u lekarza prowadzącego będzie najwcześniej w maju więc do tego czasu będę szukać prywatnie.

Noce zarwane, myśli tysiące. Tyle lat starań bardzo chce by maluszek został z nami.

Przepraszam ale musiałam się pozalic.

Dziękuję Ci bardzo! [emoji7] Teraz już mniej więcej wiem o co ich tam jutro pytać
Najpierw robi usg a potem idziesz na krew. U mnie akurat było na odwrót bo dziecię spało ;) tylko musisz być na badanie najedzona, ja zjadłam raniutko tylko płatki na mleku A po drodze nic bo mi bylo mega niedobrze i lekarz mi właśnie powiedzial,ze za malo zjadlam dlatego teraz problem [emoji85][emoji85]

To ja jutro zaczynam 14tc. Moze po nastepnej wizycie juz sie ogarnę. Ale to jeszcze 3tygodnie:(
Trzymam kciuki ;) Musimy się jakoś ogarnąć;) wczoraj ten dr liczył mi wiek ciąży odejmujac od dnia transferu wiek zarodka. Transfer mialam 21.01 wiec policzył,ze do "poczęcia" doszło 17.01 a więc termin porodu wyliczył mi na 09.10. I on tak zawsze liczy. Na jego usg z pomiarów inaczej wyliczylo, na górze u mojego dr tez inaczej. Ale już @nieagatka wytlumaczyla,ze pomiary to sobie możemy..

Ale na jakiej podstawie on stwierdzil ta endo. Przez to ze mialas torbiele? Czy przez wywiad poprotu. Ja nie mam ani dlugich ani bolesnych ani obfitych miesiaczek, nie mialam tez torbielei ale mam niedrozne jajowody przez zapalenia przydatkow jakie przeszlam w wieku 20 lat - i ciagle mi ta endo chodzi po glowie. Laparo nie mialam, a myslisz ze histero cos by wykazało?
Histero może wykazać endometrioze w obrębie macicy.

reklama
Cześć dziewczyny mam nadzieję że przyjmijcie mnie do swojego grona.
Jestem Sylwia, stwierdzona niepłodność wtórna, po 9 latach starań, badań, 4 inseminacjach, 1 invitro jesteśmy w 5 tyg ciąży.

Mieszkamy ponad 2 lata w Hiszpanii i niestety teraz na początku ciąży czuje się tu bardzo osamotniona jeśli chodzi o służbę zdrowia.

Tu mam wrażenie, że wszystko jest inaczej. W pl ciąża po invitr6a przynajmniej jej początek jest nadzorowany by był sukces. Tutaj sama proszę o badania, które zleca mi lekarz z pl I ze wszystkim jest problem. Tak mam 4,86 lekarz mówi że norma to 2,5 a tutaj mi mówią że norma jest do 5 więc mam podwyższone do obserwacji.

Dodatkowo epidemia też nam w niczym nie pomoga. Pierwsza wizyta u lekarza prowadzącego będzie najwcześniej w maju więc do tego czasu będę szukać prywatnie.

Noce zarwane, myśli tysiące. Tyle lat starań bardzo chce by maluszek został z nami.

Przepraszam ale musiałam się pozalic.
Witaj. Dobrze trafilas, jest tutaj dużo mądrych głów, które na pewno nie raz rozwija Twoje wątpliwości. Sytuacja z wirusem wszedzie jest nieciekawa, w Hiszpanii tak jak nam przedstawiaja media jest bardzo źle. Jest tutaj @nieagatka, która tez mieszka w Hiszpanii, więc mysle,ze co do badań duzo może pomóc;)

Do góry