reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Wiesz u mnie np dlugo bylo takie podejrzenie endometriozy ale potwierdzona została dopiero w czasie laparoskopi razem że stopniem zaawansowania. Myślę że jeszcze ewentualnie rezonans magnetyczny miednicy może naprowadzić na rozpoznanie bo może pokazać zrosty.
Ale na jakiej podstawie on stwierdzil ta endo. Przez to ze mialas torbiele? Czy przez wywiad poprotu. Ja nie mam ani dlugich ani bolesnych ani obfitych miesiaczek, nie mialam tez torbielei ale mam niedrozne jajowody przez zapalenia przydatkow jakie przeszlam w wieku 20 lat - i ciagle mi ta endo chodzi po glowie. Laparo nie mialam, a myslisz ze histero cos by wykazało?

reklama
Mam głupie pytanie ale muszę bo jestem niedoświadczona. A to ogarnianie jest bolesne? I na ile to starcza? A po swędzi czy nie swędzi?[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]
Zanim zaczniesz rodzic, to mam nadzieje ze sytuacja się już zmieni i zapraszam do mnie do salonu, ogarnę broszkę przyzwoicie na poród i dam jeszcze wizytówki jakby pytali co to za artysta robił [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]

Dziekuje kochanie za te słowa[emoji173] jest mi duzo lepiej po Twoich slowach [emoji173][emoji173][emoji173]az mi sie plakac chce
Dobrze ze ta zmija nie pracuje juz z Toba. Takich ludzi trzeba eliminować [emoji6]
Ja mam plan ze poczekam jeszcze trochę i spróbuje jeszcze raz. Tylko potrzebuje wiecej argumentow. Ta litwinka mi nie pomaga tylko szkodzi ale mam juz na nia sposób. Zrobie taka ala umowe . Musi kazdy z nich podpisać ze po pracy wychodza tylko i wyłącznie do sklepu po wazne zakupy. Ja musze myslec ze takie osoby narazaja mnie i innych.
Wstalam dzis z nowa energia [emoji6][emoji6][emoji6] wiec mysle ze bedzie dobrze. Co ma byc to bedzie
[emoji8][emoji8][emoji8]

No i pięknie [emoji173]️ Nowy dzień, nowa energia i nowy plan [emoji173]️. Trzymam za ciebie kciuki z tą umową i nie daj się złamać [emoji8]. A z Litwinką jak się nie dogadasz to się z nią nie cackaj, skoro jesteś nad nią to ona musi się dostosować a nie Ty[emoji8]. Jak się nie podoba to wypad[emoji23]

Cześć dziewczyny mam nadzieję że przyjmijcie mnie do swojego grona.
Jestem Sylwia, stwierdzona niepłodność wtórna, po 9 latach starań, badań, 4 inseminacjach, 1 invitro jesteśmy w 5 tyg ciąży.

Mieszkamy ponad 2 lata w Hiszpanii i niestety teraz na początku ciąży czuje się tu bardzo osamotniona jeśli chodzi o służbę zdrowia.

Tu mam wrażenie, że wszystko jest inaczej. W pl ciąża po invitr6a przynajmniej jej początek jest nadzorowany by był sukces. Tutaj sama proszę o badania, które zleca mi lekarz z pl I ze wszystkim jest problem. Tak mam 4,86 lekarz mówi że norma to 2,5 a tutaj mi mówią że norma jest do 5 więc mam podwyższone do obserwacji.

Dodatkowo epidemia też nam w niczym nie pomoga. Pierwsza wizyta u lekarza prowadzącego będzie najwcześniej w maju więc do tego czasu będę szukać prywatnie.

Noce zarwane, myśli tysiące. Tyle lat starań bardzo chce by maluszek został z nami.

Przepraszam ale musiałam się pozalic.
Witaj 😊dobrze trafiłaś 🤗dziewczyny są skarbnica wiedzy i dają niesamowite wsparcie ☺️

Nigdy nie miałam tak. Kochałam to miejsce ,prace i ludzi. W ostatnim roku doszły nam kilka osob i to one duzo zmienily. Sa to gowniary jedna litwinka ,angielka i polka. Litwinka ma prerensje o wszystko do mnie. Staram się zeby dziewczyny pracowały min 2 metry od siebie. Mysle kombinuje a tu ona mi mowi ze idzie na paznokcie i do fryzjera w weekend. Takie sytuacje mnie dobijaja. Uwielbiam moja prace tylko po tym jak zobaczyłam jakie oni maja podejscie do nas do ludzi zmieniłam zdanie calkowicie. W takim momencie dla nich kasa najważniejsza. Nie rozumiem tego. Zawsze myslalam ze jesteśmy ich rodzina nie kasa.
Pewnie gdyby nie ta sytuacja może dalej bym chcialatu zostać. Mam tu duzo przyjaciół z ktorymi trzymam sie od lat. Zarabiam w miare dobre pieniądze. Maz tez. Czego więcej trzeba🤔ale cos pękło...
Jestem w dolku psychicznym. W pracy slysze z każdej strony dlaczego pracujemy?!Ania zrob cos. Ja mam zwiazane ręce . Chcesz pomoc ale nie wiesz jak 😭 kolejna sprawa martwie sie o moich rodziców. Oni sa tam sami😞 w razie czego nawet nie bede miala jak sie z nimi pożegnać. To co się dzieje jest straszne a bedzie jeszcze gorzej. Czuje się bezsilna bo jestem tu troche uwięziona.
Ten kraj dal mi duzo pieknych chwil ale na ten moment boje sie tu zyc😭
Boże straszne to smutne co piszesz . Wierze , ze chcesz jak najlepiej dla wszystkich , ale chyba w tym momencie przede wszystkim trzeba martwić się o siebie .. zdrowie jest najważniejsze .. również to psychiczne ... to wszystko kiedyś się skończy , a my musimy wrócić do rzeczywistości .. myśl o sobie i o rodzinie . Rob to co jest w zgodzie z Twoim sumieniem . Przytulam😘😘

Ale na jakiej podstawie on stwierdzil ta endo. Przez to ze mialas torbiele? Czy przez wywiad poprotu. Ja nie mam ani dlugich ani bolesnych ani obfitych miesiaczek, nie mialam tez torbielei ale mam niedrozne jajowody przez zapalenia przydatkow jakie przeszlam w wieku 20 lat - i ciagle mi ta endo chodzi po glowie. Laparo nie mialam, a myslisz ze histero cos by wykazało?
Lekarz może postawić diagnozę na podstawie
Wywiadu i usg. Ale nieraz ogniska są małe albo pochowane i jest trudność ze zdiagnozowaniem endomendy . Laparoskopia ( biopsja )powie wszystko . Ale jeśli lekarz w wywiadzie i usg nie znajduje przesłanek, raczej nikt nie będzie robił Ci laparo. U mnie 8 lat temu usunięto 2 torbiele 5x6 i 7x8 . Ale już wtedy lekarz radził starać się o dziecko zaraz po , bo endomenda będzie wracać .. ale my byliśmy wtedy na początku naszej drogi i jeszxze nie byliśmy gotowi ...😏

Histero może wykazać endometrioze w obrębie macicy.
Tak ja wiem na czym polega histero a na czym laparo. Chodzi mi bardziej o endometrioze bo u mnie w macicy do tej pory bylo czysto. Jak ona sie zachowuje. Czy jesli jest powiedzmy 3 czy 4 stopnia to bardziej ja widac czy tez moze nie dawac zupelnych objawow...

reklama
Do góry