reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Lez ile sie da i odpoczywaj. Super, ze sie udalo.
Ja wlasnie odebralam wyniki i mam infekcje. I to w dodatku klebisiella, ktors moze powodowac porod przedwczesny [emoji53] Za*ebiscie. Czekam na info od gin, na bank dostane antybiotyki.
O kurde... ale to miałaś jakieś objawy czy tak profilaktycznie badanie zrobiłaś?

reklama
Chcialam wam przedstawic naszego nowego czlonka rodziny ;) Dzisiaj o 7 rano Łukasz mi ja przyniósł do łóżka ;) Jest szczeniaczkiem ale podobno bedzie bardzo duza. U nas dom duzo i a i milosci mamy duzo do zaoferowania wiec mysle ze bedzie z nami szczesliwa. Lukasz mi tlumaczyl ze ktos chcial sie jej pozbyc ze wzgledu na korona :wściekła/y::realmad: podobno byla bardzo zaniedbana ale wczesniej on z tat ja juz wykapali, odrobaczyli i odpchlili. Troche mi sie to wydaje podejrzane ale nie szkodzi ;) Juz ja kocham ;) Pieknie bawi sie z Ozinkiem i biegaja wokol stolu tylko Alutka patrzy na nia troche z boku i powarkuje ale napewno sie do niej przekona. Dlatego ze bedzie podobno bardzo duzym pieskiem ma juz wielkie poslanko na dole i tam bedzie uczona spac i przebywac - wiec szykuja nam sie rozłączne nocki, zeby nie zostawala sama a nauczyla sie spac na dole ;) Na imie ma TOLA ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ Juz zamowilismy karme Forza ale zanim przyjdzie bedzie jadla kurczaczka z marchewka ;) Zeby moje maluchy nie byly zazdrosne szykuje sie gotowanie rosolku jak dla wojska ;) Przyznam sie ze sie poplkalam jak ja wzielam na rece ;) Ale chyba pierwszy raz tez sie usmiecham ;)
Przeurocza 😍😍♥️Gratuluję nowego członka rodziny!!!

O jaaaa to dopóki nie mam uczulenia to będę grzecznie stosować mam jesCze żel invag wiec w razie czego tym się poratuje nie powinien mieć wpływu na wchłanianie. A jak uda mi się być w ciazy to nawet te za 300 wykupie ❤❤❤
Ja apklikowalam z niewielka iloscia zelu provag i bylo ok, a tez mam tendencje do infekcji.

Lez ile sie da i odpoczywaj. Super, ze sie udalo.
Ja wlasnie odebralam wyniki i mam infekcje. I to w dodatku klebisiella, ktors moze powodowac porod przedwczesny [emoji53] Za*ebiscie. Czekam na info od gin, na bank dostane antybiotyki.
A na podstawie jakiego badania wyszła Ci ta bakteria? Posiew moczu czy cytologia czy jeszcze jakieś inne? I podpinam się do pytania @juchaa_87 czy miałaś jakies objawy czy po prostu wykonywalas standardowe badania na kolejną wizytę?

O kurde... ale to miałaś jakieś objawy czy tak profilaktycznie badanie zrobiłaś?

A na podstawie jakiego badania wyszła Ci ta bakteria? Posiew moczu czy cytologia czy jeszcze jakieś inne? I podpinam się do pytania @juchaa_87 czy miałaś jakies objawy czy po prostu wykonywalas standardowe badania na kolejną wizytę?

Nie, nie daje zadnych objawow. Z racji tego, ze na poczatku ciazy mialam infekcje procedura jest taka, ze raz w miesiacu mam robic posiew moczu i wyszlo...
W poprzedniej ciazy tez niestety to zlapalam i wtedy dopiero 3ci antybiotyk pomogl...

Dziewczynki a powiedzcie mi jeszcze czy z ta luteina trzeba się bardzo pilnować ? Tzn jak mam 3 razy dziennie to dokładnie co 8 godzin musi być aplikacja tak jak z antybiotykami czy te 30 min w ta czy w ta nie zrobi większej różnicy ?
I jeszcze pytanie czy któraś z was robiła test uma ? Ten na kurczliwość macicy ?

Czesc dziewczynki:)
Czy ktorej z Was w ciąży mijały mdłości tak po prostu?
Ja przez ostatnie 2 tyg się meczylam,czasem mnie nawet w nocy mdlenie budziło a od wczoraj spokoj. Na wieczor ciut cos czuje,ale to nic w porównaniu z tym co bylo.
Czytalam wczoraj opinie o lekarzu irlandczyku i przypadkiem natrafilam na historie jednej pani,ktora pisala ze dwa dni po tym jak zaczela się dobrze czuć przestało bic serduszo,no i od tej pory mi to z glowy wyjsc nie moze jakbym sie nie wystarczająco bała.
Moja gin dalej nieczynna,ale udalo mi sie jakos znalesc pracującego ginekologa i w pt mam usg,a 20/04 prenatalne w szpitalu.
Prosze utrzymajcie mnie przy życiu jakos do tego piatku!🙏

Nie, nie daje zadnych objawow. Z racji tego, ze na poczatku ciazy mialam infekcje procedura jest taka, ze raz w miesiacu mam robic posiew moczu i wyszlo...
W poprzedniej ciazy tez niestety to zlapalam i wtedy dopiero 3ci antybiotyk pomogl...
Kurde ja 20TC a jeszcze ani raz nie robiłam.posiewu 🤔 niby wyniki moczu mam ładne, bakterie brak albo nieliczne...a powinno się robić posiew raz na jakiś czas? Czy tylko jak w moczu coś wychodzi niepokojącego?

reklama
@fredka84 patrz
20200401_145333.jpeg

Do góry