reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Jezu, to wszystko co się dzieje jest straszne [emoji22]. Że ty jeszcze na głowę nie dostałaś od tego stresu i siedzenia w domu [emoji33]. Całusy przesyłam, martwię się o was,jak pewnie tu wszystkie dziewczyny [emoji3590]
No siedzenie w domu jest slabe, nawet bardzo, ale co zrobic. Wczoraj bylo 20C,a moje dziecko: "zamknij balkon, bo zimno [emoji23]"
Byleby skonczylo sie max w polowie maja to jestem w stanie to przezyc. Ale pozostaje czekac.
A stresuje mnie bardziej to co sie w PL dzieje niz tu. Serio. Swiat staje na glowie zeby sie ratowac, a w PL zwieksza sie ilosc ludzi w kosciolach, bo swieta. Nie wiadomo czy sie smiac czy plakac.

reklama
No siedzenie w domu jest slabe, nawet bardzo, ale co zrobic. Wczoraj bylo 20C,a moje dziecko: "zamknij balkon, bo zimno [emoji23]"
Byleby skonczylo sie max w polowie maja to jestem w stanie to przezyc. Ale pozostaje czekac.
A stresuje mnie bardziej to co sie w PL dzieje niz tu. Serio.

Ale że co u nas cię stresuje? Bo mnie, że nas ciagle okłamują z tymi liczbami, że zamykają kolejne szpitale, że służba zdrowia nie ma ubrań i maseczek [emoji22]. A te kutasy tylko o wybory się martwią [emoji22]

A stresuje mnie bardziej to co sie w PL dzieje niz tu. Serio.
No u nas ten tydzień ma być bardzo ciepły.
I już się boję.
U nas też zapowiada minister zdrowia, że będzie nakaz noszenia rękawic i masek.
I zaczynają się w końcu sypac mandaty. W Gryficach wczoraj Gość dostał 20 tys. Za złamanie nakazu kwarantanny.
U nas będą drugie Włochy. Nie przez głupotę ludzi tyle, co przez tą nasza niewydolną służbę zdrowia😪😪😪
Szumowski już zmianil zdanie i zaktualizował szczyt zachorowań na koniec kwietnia/początek maja.
Czyli na same wyboru🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️bo oczywiście dalej prą, by je przeprowadzić 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Dobra. Dylam do tej apteki.

Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było ale dziś chciałam Wam życzyć miłej i słonecznej niedzieli ☺
Pytacie co u mnie, hmm czekam na czwartkowa wizytę i się okaże tak naprawdę.
Beta rośnie ale w swoim tempie czyli powoli ale w górę.
Ogólnie samopoczucie w miarę, czasem mam bóle ale daje rade. Najważniejsze że nie planie.
Dziś zrobiłam sobie test, sama nie wiem czemu może żeby poprawić sobie humorek 😉 a co tam.

Buziaki dla wszystkich co nadal myślą i wspieraja mnie trzymając mocne kciuki, dziękuję że jesteście 😘😘😘

Moja kochana się odezwała 😍😍😍😍 tęsknię Wariatko! 💓

I już się boję.
I zaczynają się w końcu sypac mandaty. W Gryficach wczoraj Gość dostał 20 tys. Za złamanie nakazu kwarantanny.
U nas będą drugie Włochy. Nie przez głupotę ludzi tyle, co przez tą nasza niewydolną służbę zdrowia[emoji25][emoji25][emoji25]
Szumowski już zmianil zdanie i zaktualizował szczyt zachorowań na koniec kwietnia/początek maja.
Czyli na same wyboru[emoji2356][emoji2356][emoji2356]bo oczywiście dalej prą, by je przeprowadzić [emoji2368][emoji2368][emoji2368]
Na rozluźnienie pochwalę się moim ciastem, nazywa się Marysieńka i ma w środku blat bezowy z orzechami. Dobre tylko trochę roboty
IMG_20200404_123241.jpeg

Ale że co u nas cię stresuje? Bo mnie, że nas ciagle okłamują z tymi liczbami, że zamykają kolejne szpitale, że służba zdrowia nie ma ubrań i maseczek [emoji22]. A te kutasy tylko o wybory się martwią [emoji22]
I już się boję.
U nas będą drugie Włochy. Nie przez głupotę ludzi tyle, co przez tą nasza niewydolną służbę zdrowia[emoji25][emoji25][emoji25]
Czyli na same wyboru[emoji2356][emoji2356][emoji2356]bo oczywiście dalej prą, by je przeprowadzić [emoji2368][emoji2368][emoji2368]
No chociazby wlasnie to o czym piszesz. O masie debili, ktorzy wierza w te cyfry i dlatego sie nie boja. O to ze ludzie wyjda z domow, bo przeciez swieta wazniejsze. O to, ze mowi sie o nakazie noszenia mseczek i rekawiczek, a kupienie tego graniczy z cudem.
O to, ze rzadzi Wami szaleniec, ktory martwi sie o wybory, a w dupie ma to ze umra ludzie, jak nie na corone to z glodu, bo panstwo nie pomaga nikomu...

kochana to psychiatra ;) juz do tego doszlo ;)
Osobiście uważam , ze opieka psychologa powinna być w standardowym pakiecie ivf... a szczególnie po porażkach .. mało kto potrafi sobie z tym radzić.. a traumy mogą wyjść jeszcze po latach . Mechanizmy obronne działają , częstego przybieramy maski , ale przychodzi moment, ze pękamy . I nie ma w tym absolutnie niczego , czego miałybyśmy się wstydzić !!!! ❤️

Hej Kochana. Cała sytuacja z rynkiem pracy w obliczu koronawirusa jest przerażająca.. tak bardzo współczuję wszystkim, którzy martwią się o swoją pracę lub ja stracili.. może zabrzmi to źle i egoistycznie, ale jestem w ciazy i to mnie bardzo pociesza pod katem wlasnie pracy.. bo chyba jak jestem na zwolnieniu ciążowym to nie mogą mnie zwolnić? Chyba,ze znow w nocy zmienia prawo... u nas też nie jest za ciekawie. Maz zmienił pracę i bach, wirus. Teraz nie wiemy kiedy pojedzie na kontrakt a naprawde ciezko wyżyć z jednej, małej wypłaty, gdzie płaci się kredyt, opłaty, wizyty u lekarza, badania i ma się jeszcze pożyczone pieniądze u najbliższych. Przez brak kasy nawet nie zaglądam na żadne strony i jeszcze nawet nie Mysle o jakichkolwiek zakupach dla dziecka. No ale jest mnóstwo ludzi, którzy są w zdecydowanie trudniejsze sytuacji i wiem,ze gdybym miala to w pierwszej kolejności pomogła bym im. Teraz pomagam w taki sposob,ze siedze w domu. Wychodzę tylko , gdy naprawde musze A kontakt mam tylko z rodzicami i siostrami. Cała sytuacja bardzo przytłacza i powoli siada mi na beret. Jestem ostatnio bardzo nerwowa, czepiam się Marka bez powodu. Mdłości mam mniej za to brzuch czuje częściej. Lekkie pobolrwanoa całego podbrzusza. Chyba dzidzia sie rozpycha ;)
Właśnie gotuje na obiad zupę krem z warzyw, a po południu zeby zająć glowe będę dalej oglądać nowy sezon domu z papieru.
Powiedz co porabiasz poza pracą? Próbujesz jakos zająć mysli?
To prawda co niektórzy sa w duzo gorszej sytuacji. Moj Łukasz juz czegos szuka bo ma dosyc siedzenia w domu i czekania na telefon. Tak kochana dobrze myslisz kobiety w ciazy sa chronione i nie moga Cię zwolnic.
Ja rowniez siedze w domu, wychodze tylko na spacer z shogunkiem i do pracy. Moj Łukasz jezdzi raz w tygodniu na wieksze zakupy i tyle.
A to ze dzidzia sie rozpycha to dobry znak 😁rosnie maleństwo 😉
Po pracy powiem szczerze ze jestem taka zmęczona psychicznie i fizycznie ze tylko szybki obiadek, spacer , tele fon do rodziców i ide spać.
Wczoraj posprzątałem dom , ogródek i kręgosłup mi odmówił posłuszeństwa. Cala noc nie spalam. Od dłuższego czasu mi daje popalic ale z dnia na dzień coraz gorzej 😞
Dzis wzielam tabletki i narazie funkcjonuje zamierzam zrobic pyszny obiadek i ciacho i odpoczywac caly dzien 😉

reklama
Do góry