reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Oby [emoji120] ja tam się nie znam w tych oznaczeniach ale lekarz mówił że ładny zarodek . Tylko żeby chciał ze mną zostać [emoji3590] a Ty miałaś jakieś objawy że się udało ?
No to piękny zarodek [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] To pewnie już za miejsce sobie wyszukiwał w brzuchu stąd te różne kłóciła jajników [emoji16][emoji16][emoji16]

reklama
No zobaczysz. Mysle, ze moga Ci dac leki przez telefon a zapiszesz sie na usg :)
Tak, dobrze pamietasz [emoji8]. Teraz z zaleceniami od immunologa. Takie podwojne uderzenie: immunolog i ten scratching. No i wino, awokado, orzechy [emoji85] wlasnie tak mysle, ze ten czas teraz zleci a pozniej do bety bedzie sie ciaglo...
Dobrze że próbujesz z zaleceniami od immunologa bo u mnie chyba właśnie leki od immunologa pomogły i u Ciebie też na pewno tak będzie [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Oby [emoji120] ja tam się nie znam w tych oznaczeniach ale lekarz mówił że ładny zarodek . Tylko żeby chciał ze mną zostać [emoji3590] a Ty miałaś jakieś objawy że się udało ?
Mnie cały czas brzuch bolał od dnia transferu i do tej pory boli i kręgosłup jak dłużej pochodzę, poza tym żadnych objawów, nawet mnie piersi nie bolą ale mam dosyć niski poziom progesteronu bo około 11 ale lekarz twierdzi że wystarczy [emoji1745][emoji1745] Mnie to ten ból nie napawał optymizmem a tu niespodzianka [emoji16][emoji16][emoji16] Ogólnie to bardzo polecam wyjazd po transferze bo nie ma czasu myśleć przynajmniej w ciągu dnia bo noc to wiadomo [emoji2957][emoji2957][emoji2957]

Dziewczyny powiedzcie proszę które robiły badania w Apc w Łodzi jak długo czeka się na wyniki ? Lekarka która nam załatwiła tam badania mówiła ze tak do 2 tyg będą wyniki . Tak się cieszę ze udało nam się załapać na termin z badaniami kiedy mąż jest w Polsce .

Dziewczyny powiedzcie proszę które robiły badania w Apc w Łodzi jak długo czeka się na wyniki ? Lekarka która nam załatwiła tam badania mówiła ze tak do 2 tyg będą wyniki . Tak się cieszę ze udało nam się załapać na termin z badaniami kiedy mąż jest w Polsce .
A jakie wyniki potrzebujesz zrobić? Ja na allo mrl czekałam 9 dni roboczych natomiast na aktywność cytotoksyczna NK czekam nadal...

Zależy jakie badania masz zlecone ale ja najdłużej czekałam na kiry bo aż trzy tygodnie

Dobrze że próbujesz z zaleceniami od immunologa bo u mnie chyba właśnie leki od immunologa pomogły i u Ciebie też na pewno tak będzie [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Oby oby ✊✊✊🤞🤞🤞 widze wlasnie, ze pomagaja zalecenia, wiec mam nadzieje, ze ja tez bede w tej grupie :) trzymaj proszę Kochana kciuki za mnie, zeby i u mnie to pomoglo 😘

reklama
Wiesz, co ja miałam to Ovitrelle 3 razy:w dniu transferu, 2 dni po i 4 dni po. Nie do końca rozumiem jak ma to działać ale tak mi zaleciła.

Ze zmian w porównaniu z poprzednim transferem to w sumie tylko ten Ovitrelle, Nie miałam wlewu z Accofilu tym razem i miałam wlew z atozybanu. Plus zwiększona dawka Neporinu. Co do dnia transferu upierała się przy tym, że ma być podany tak jak ostatnio. Ja nie byłam co do tego w ogóle przekonana i nie dawało mi to spokoju wiec konsultowałam to z innym doktorem z Gdańska(nie pamiętam jak się nazywał, chyba jakiś Jakub [emoji848]), który mi to trochę lepiej wytłumaczył ale potwierdził też, że transfer był w dobrym dniu i tak powinien byc. Mam nadzieje, ze mieli rację chociaż ja tej pewności nie mam w 100%.
Ovitrelle ma stworzyc lepsze srodowisko do implantacji.Ja tak zawsze tez mialam.Dziala😉jedno co przy tym nie dziala,to za szybkie testowanie i betowanie.😂

Do góry