reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Czy jeśli mam mieć transfer świeży to na jakim cyklu jestem. Sztuczny, naturalny czy jeszcze jakiś inny? Bo o ile dobrze rozumiem to mój organizm sam powinien wytwarzać progesteron w tym cyklu tak jak naturalnie ale czy w większej ilości skoro było więcej jajeczek niż jedno?

reklama
To czemu zwykle każą robić betę tak 10-11 dni po transferze skoro mówicie, że wtedy beta powinna być dwu / trzy cyfrowa? Może to jednak na prawo wystartować troszkę później :(.
U mnie w klinice tak jest przyjęte ze robi się już w 5 i 7 dpt…Do jutro poczekać nic mnie nie kosztuje..A przekopałam mnóstwo stron i nie raz takie właśnie bety szły w górę..Dlatego zdziwiłam się tak szybka decyzja o odstawieniu leków …😏

Spotkałam się niestety z ludźmi z którymi nie da się dyskutować bo od razu zaczyna się 💩 burza. Nie wiedziałam do czego to więc dąży 😂😂 ale jak tak to super. Przynajmniej na tym forum nie lecą obelgi 😅 jak na innym wątku chciałam doradzić "świeżakowi" w kwestii hiperinsulinemii bo ktoś coś źle doradzał i chciałam tylko doradzić (jako osoba już trochę się na to lecząca u kilku lekarzy i dietetyków) to mi zabronili wchodzić na wątek bo sprzeciwiłam się zdaniu głównej staraczki 😆
no tu tez zdazaly sie osoby, ktore albo kolko wzajemnej adoracji albo foch. Ale to zazwyczaj osoby, ktore nie maja arumentow w dyskusji i wszytsko traktuja jak atak.
Na takie nie warto tracic energii 🤣

U mnie w klinice tak jest przyjęte ze robi się już w 5 i 7 dpt…Do jutro poczekać nic mnie nie kosztuje..A przekopałam mnóstwo stron i nie raz takie właśnie bety szły w górę..Dlatego zdziwiłam się tak szybka decyzja o odstawieniu leków …😏
No właśnie ja to bym do tego 9-10 dpt poczekała z tym odstawianiem... Chyba nic Ci się w razie czego nie stanie jak będziesz brać te leki dwa dni dłużej.

u mnie robi sie bede 14dpt. Ja robilam wczesniej na wlasna reke, ale lekarz o tym nie wiedzial

Czy jeśli mam mieć transfer świeży to na jakim cyklu jestem. Sztuczny, naturalny czy jeszcze jakiś inny? Bo o ile dobrze rozumiem to mój organizm sam powinien wytwarzać progesteron w tym cyklu tak jak naturalnie ale czy w większej ilości skoro było więcej jajeczek niż jedno?
Naturalnym. Sztuczny to taki bez owulacji.

No właśnie ja to bym do tego 9-10 dpt poczekała z tym odstawianiem... Chyba nic Ci się w razie czego nie stanie jak będziesz brać te leki dwa dni dłużej.
Też bym poczekała. Czytałam czasami, że po prostu dochodzi do obumarcia blizniaka i wtedy beta wyglada niezadowalajaco a jednak okazuje sie, że jest ok. Ostatnio nawet czytałam, że właśnie lekarz uznał ciążę za biochemiczną, kazał odstawić leki i dziewczyna odstawiła ale mijały 2 tygodnie a krwawienia brak, zrobiła test a tam grube 2 krechy i wysoka bardzo beta. Okazało się, że był błąd w laboratorium.

u mnie robi sie bede 14dpt. Ja robilam wczesniej na wlasna reke, ale lekarz o tym nie wiedzial
U mnie też mówią aby zrobić 14dpt ale...kto ma nerwy tyle czekać 😂 też planuję robić wcześniej tylko najpierw musi ze mnie zejść ten zastrzyk co robiłam 2 dni przed punkcją. No taki ciążowy to ja bym chciała ujrzeć za 2 tygodnie 😂😂😂

Macie nacieszcie oko. Moje cieszy 😆
Można przez chwilę się rozmarzyć 😅
Robiłam go 3 dni po zastrzyku, zrobie też w dniu transferu jak minie 7 dni aby sprawdzić czy sporo zbledł. Nie chce potem sobie robic nadzieji, że ciąża a to dalej zastrzyk bedzie. On sie chyba jakos 7-10 dni utrzymuje z tego co czytałam. Brałam gonasi 5000

Załączniki

• received_416272347105996.jpeg
    received_416272347105996.jpeg
    44,4 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Też bym poczekała. Czytałam czasami, że po prostu dochodzi do obumarcia blizniaka i wtedy beta wyglada niezadowalajaco a jednak okazuje sie, że jest ok. Ostatnio nawet czytałam, że właśnie lekarz uznał ciążę za biochemiczną, kazał odstawić leki i dziewczyna odstawiła ale mijały 2 tygodnie a krwawienia brak, zrobiła test a tam grube 2 krechy i wysoka bardzo beta. Okazało się, że był błąd w laboratorium.
Dlatego lekarz lekarzem ale samemu tez trzeba działać i myśleć.Nie ma co wróżyć z fusów.Jutro idę na betę i dam znać 😊

Do góry