reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny 😊

Byłam dziś na wizycie, w czwartek mam zrobić histeroskopie diagnostyczna a od następnego cyklu stymulacje 🙂 transfer zależeć będzie jak przebiegnie stymulacja.

Mam jeszcze pytanie odnośnie pakietów, ponieważ dostałam umowy wstępne do ivf.
Czy orientuję się któraś z was jak to jest np z drugim transferem w 1 pierwszej procedurze, jeśli nie uda się za pierwszym razem? Wtedy się płaci czy to jest objęte w pakiecie.
Bo ogólnie to chyba są 3 pełne procedury w cenie. Tutaj wkleje linka 😅 bo trochę zgłupiałam 😆

reklama
A ja mam w d..... co kto myśli o in vitro. I jeśli się pytają jakim cudem nagle mamy dzieci to mówię wprost. Dla mnie to nie jest powód do wstydu. Uważam że należy o tym mówić żeby w końcu ludzie powychodzili z krzaków i nie bali się przyznać w jaki sposób starają się o dziecko. Ale rozumiem również tych którzy nie chcą i boją się o tym mówić.
Ale jak się mieszka na zadupiu i jest totalne zacofanie i matki polki wierzą tylko w księży, to uwierz mi lepiej takie rzeczy zatrzymać dla siebie (ja tak mam ).

o to było tak u mojego Grześka siostry i jej męża był pośmiewiskiem każdych świąt że pustakami strzela i takie tam. W końcu im się udało naturalnie ale pomimo tego że leżała w ciąży i jednej i drugiej plackiem bo zagrożona to przykro mi było że zawiść u niej zwyciężyła i cała ciążę się nie odzywała
Ale zawiść że co że Ty jednak w ciąży?

Cześć dziewczyny 😊

Byłam dziś na wizycie, w czwartek mam zrobić histeroskopie diagnostyczna a od następnego cyklu stymulacje 🙂 transfer zależeć będzie jak przebiegnie stymulacja.

Czy orientuję się któraś z was jak to jest np z drugim transferem w 1 pierwszej procedurze, jeśli nie uda się za pierwszym razem? Wtedy się płaci czy to jest objęte w pakiecie.
Bo ogólnie to chyba są 3 pełne procedury w cenie. Tutaj wkleje linka 😅 bo trochę zgłupiałam 😆

Polecam ci forum na ovufriend Angelius Provita- Katowice. Tam są dziewczyny typowo z tej kliniki i na pewno ci pomogą

Miałaś transfer 5 - dniowego zarodka? 🤔 który dzień był wczoraj u Ciebie (nie licząc dnia transferu)?
Pytam bo boje się trochę robić test ze jeszcze nic nie pokaże i się niepotrzebnie załamie w razie powodzenia 🙈
Tak 5 dniowy zarodek wczoraj miała 8 dzien po transferze.
Trzymam mocno kciuki za ciebie ✊✊Będzie pięknie ten wrzesień jest magiczny, tobie też przynienie szczęście ❤️

Cześć dziewczyny 😊

Z tego co tam jest napisane, to wynika ze to jest program 2+1 gratis. Czyli płacisz za dwie procedury a trzecia masz w gratisie. Jeśli uda Ci się zajść w ciąże za pierwszym razem to zwracają Ci cześć pieniędzy. Ja tez korzystam z podobnego pakietu tylko w innej klinice

A możesz proszę napisać jak lekarz wyznaczył datę transferu i na który dzień? Jak często miałaś USG i czy robiłaś badania hormonów? Rozumiem, że ovitrelle dostałaś w dniu transferu a nie przed owulacją
Tak w skrócie to miałam 3 wizyty na każdej badanie hormonów estradiol progesteron i LH. Dwie przed owulacja i jedna po żeby potwierdzić czy była napewno i na tej wizycie wyznaczono mi termin transferu na 5 dni później. Poniedziałek owulacja w sobotę miałam transfer.
Ovitelle przed owulacja też miałam, właśnie po to żeby wszystko pękło w odpowiednim czasie.
Transfer miałam w 34 dc ale na to nie patrz bo ja mam długie cykle i późne owulacje. 🙂

Z tego co tam jest napisane, to wynika ze to jest program 2+1 gratis. Czyli płacisz za dwie procedury a trzecia masz w gratisie. Jeśli uda Ci się zajść w ciąże za pierwszym razem to zwracają Ci cześć pieniędzy. Ja tez korzystam z podobnego pakietu tylko w innej klinice
Tak rozumiem, mi chodziło o transfer - jeśli pierwszy by się nie udał czy jest płatny czy dalej w cenie 🙂
Jest coś takiego w tej umowie i nie wiem jak to rozszyfrować. A dla mnie to nowość i dopiero uczę się to ogarniać.
Ale jeśli np w 1 procedurze, uzyska się 3 zarodki ( zapłodnione komórki ) to jest szansa na takie 3 transfery w 1 procedurze jakby?

Załączniki

• IMG_20220912_225457.jpg
    IMG_20220912_225457.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 48
reklama
Ale jak się mieszka na zadupiu i jest totalne zacofanie i matki polki wierzą tylko w księży, to uwierz mi lepiej takie rzeczy zatrzymać dla siebie (ja tak mam ).
A to wierzę że tak jest. Niestety 😔 Dlatego też nie dziwi mnie fakt że niektórzy nie chcą o tym mówić.

Do góry