reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Joweg, podobno liscie maliny pije sie tylko w pierwszej fazie cyklu bo powoduja mikroskurcze macicy i mogą działać wczesnoporonnie. Oczywiście ziolkami dawno sie interesowalam, więc mogę zle pamiętać... Przestałam je pić bo mi totalnie rozregulowaly cykle. Z tego co widzę, to ty tez masz @ w cały świat. Na twoim miejscu nie zawracalabym sobie ziolami głowy.

Takie coś znalazłam "Napar z liści malin (ale nie z owoców czy kwiatów) jest znany i stosowany od stuleci w Afryce, Azji i Ameryce jako środek ułatwiający poród. Polecają go również nasze położne, ale pamiętaj – stosowanie ziół w ciąży trzeba skonsultować z lekarzem. Napar ten można pić od 38. tygodnia ciąży. Pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Dzięki temu poród trwa krócej. Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu.[FONT=Verdana, Helvetica, Tahoma, Arial, sans-serif] "[/FONT]

Ostatnia edycja:
reklama
Wlasnie wrucilam z tranzwerka, WSZYSTKIE 4 KOMORKI ZAPLODNIONE, WSZYSTKIE KLASY A, dwa babelki juz ze mna w domku, a dwa na zimowisku :)
kochanie, gratuluje ci bardzo i zaciskam kciukasy za pozytywna betke i testy!!:-)

boje bo mam skurcze jak na @ od paru dni, a wczesniej ich nie mialam:((
nie mam ich jakos czesto ale tak 3-5razy dziennie. i zazwyczaj wtedy kiedy wstane z lozka albo ide bo jak leze to nie... tak sie boje:((
jutro mam wizyte i nie wiem czego sie tu spodziewac
macica ci sie rozciaga, wiec to nic strasznego...nie ma co sie denerwowac...maluchy chyba mocno zapuszczaja korzenie u ciebie!:tak:

Witam:)
Widzę,że dużo dobrych wieści jest:-)
Trzymam za Was wszystkie kciuki:) Za te testujące i za te,które podchodzą do transferu:tak::tak::tak:
Ja już się poddałam:-(
Dziś robiłam teściora i tylko jedna gruba krecha:-(jutro idę jeszcze potwierdzić to betą...,ale czuję,że @ stoi już zza rogiem.
czekamy na bete...moze bedzie pozytywna, poki nie ma @ jest nadzieja a ja mocno wierze, ze ten twoj cud powtorzy sie znow!:-)

bede wszystko pila do trnaferu sobie:D potem odstawie i zostawie tylko te przeciw poronne i potem jak bedzie ok to znowu zaczne wzsytsko pic , normalnie wiesiolek tez bierze sie tylko w pierwszej fazie cyklu ale ja biore caly cykl.

Roxii - nie mam pojecia czemu tak puzno, ale tez sobie tak mysle ze zrobie tescior 14 lutego :), moze wyjdzie to bedzie 8my dzien, te dygitalne wychodza ni9by od pierwszego tygodnia....

No to super, w takim razie na walentynki testujemy razem!!!!:-D Ja w walentynki będę miała 10dpt wiec tylko dwa dni później niż u Ciebie, myślę ze jakis czuły test może juz wykryć wtedy u Ciebie ciąże. Trzymam kciuki za nas obie, za superr prezent walentynkowy!:-)
Palu i jak tam po wizycie??? Daj znać!! trzymam kciuki za dobre wieści!:tak:
Bunka głowa do góry może jeszcze nie wszystko stracone;-) Trzymam kciuki za pozytywną betkę:-)
joweg widzę że u Ciebie niezłe przygotowania trwają:tak: duuużo tego wszystkiego bierzesz, jesteś pewna że to Ci nie zaszkodzi? konsultowałaś to z jakimś lekarzem???

z tym rozciaganiem macicy to bez przesady. nic tam sie nie rozciaga w 5 tygodniu ciazy..... za wczesnie. po prostu zmiany nastepuja w organizmie, malpa chce przyjsc a nie moze i takie tam:) stad skurcze, pobolewania

lolitka200- czesc :) a ty lepiej mow jak sie czuejsz ?:D brzusio masz juz zapewne fajny :) na kiedy termin ?

reklama
joweg - czuje sie znakomicie. nie moge na nic narzekac. wygladam jakbym polknela pilke plazowa - poki co nadal nie widac ze ciazy jestem oprocz brzucha. a termin na 5 kwietnia mam

Do góry